28 / 03 / 2024

TÜYAP 14 milyon dolara ikiz otel inşa edecek!

TÜYAP 14 milyon dolara ikiz otel inşa edecek!

Fuarcılık firması TÜYAP, biri tamamlanmak üzere olan diğeri planlama aşamasında ikiz otel yatırımına soyundu. Beylikdüzü’ndeki fuar merkezinde inşa edilen iki otel için 30 milyon dolarlık yatırım yapılacak...



Fuarcılık alanında faaliyet gösteren TÜYAP, 30 milyon dolarlık otel yatırımına imza atıyor. TÜYAP’ın, İstanbul Beylikdüzü’deki fuar merkezinde başlattığı otel inşaatında sona gelindi. 2013 yılının aralık ayında tamamlanması planlanan Tüyap Palas isimli otelde 260 oda bulunacak.


TÜYAP Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Ünal, İstanbul, Bursa, Konya, Diyarbakır ve Adana’da beş fuar merkezleri bulunduğunu ve Tüyap Palas’la ilk otel yatırımlarını yaptıklarını belirtirken, bu otelin tamamlanmasının ardından aynı yerde ikinci otel için de düğmeye basacaklarını açıkladı.


Beylikdüzü’ndeki fuar merkezinde Torunlar İnşaat’la beraber otel yatırımına soyunduklarını dile getiren Ünal, “İlk otel yatırımımız. İhtiyaç olduğu için yapıyoruz. Fuar alanıyla bütünleşen bir yatırım. İşimizin parçası olduğu için bu işe girdik. Tamamen otelciliğe girmeyi planlamıyoruz. Daha nitelikli hizmet verebilmek ve rekabette farklılık yaratmak adına böyle bir yatırıma soyunduk” diye konuştu.


‘Herkes deli demişti’

Ünal, Tüyap Palas’ın tamamlanmasının ardından iki yıl içinde ikinci oteli planladıkları bilgisini de vererek, şöyle konuştu: “Bölge çok gelişti. 1995’lerin sonunda fuar merkezini buraya kurduğumuzda herkes arkamızdan ‘deli’ demişti. Ama geçen süreçte Beylikdüzü cazibe merkezi haline geldi. Sanayi bölgelerine de yakınız. Ayrıca yeni yapılacak havalimanına yakınlığımız da potansiyeli artırdı. İki otoyolun da ortasındayız. Bitecek otelimizin yanına ikincisini inşa edeceğiz. İmar planı da buna uygun. İkinci otelimiz biraz daha büyük olacak tahminen yatırım tutarı 14 milyon doları bulacak.”


Tüyap Palas’ın farklı bir konsepti bulunacağını da aktaran Ünal, şunları anlattı: “Dört yıldızlı iş oteli olacak. Otelden asansörle fuar alanına inilebilecek. Firmalara da ziyaretçilere de rahatlık sağlayacak. Dünyada bu tarz oteller çok az. Aynı anda hem dinlenip hem çalışmak mümkün.  Otel fuar alanıyla bağlantılı olarak planlandı. 750 kişilik kongre ve bayi toplantıları için hizmet verebilecek.”


‘Otelde doluluk sorunu yaşamayız’ 

Bülent Ünal, bölgedeki otellerdeki doluluğun yüzde 70’inin fuarlardan geldiğine de işaret ederek, “Yüzde 30 oranında da farklı amaçlarla gelenler otelleri dolduruyor. Sanayi bölgelerine yakınız, çok fazla ziyaretçi var. Otelin doldurulması konusunda bir endişe yok” dedi. Ünal, otelin adını eskiden oteller böyle anıldığı için Tüyap Palas koyduklarını ve eskiyi anımsatmak için bu adı seçtiklerini de belirtti.


Tüyap Beylikdüzü fuar alanını da genişlettiklerine de değinen Ünal, “98 bin metrekarelik fuar alanını 120 bin metrekareye çıkarıyoruz. Fuar salonu da  12’den, 14’e çıkıyor. Yeni sergi hollerinin de inşaatına başladık. Bunlar 2014 yılının ilk yarısında tamamlanacak. Diğer merkezlerimizle beraber yılda 110 fuar düzenliyoruz. 130 ülkeden 3.5 milyon ve 14 bin katılımcı firmaya hizmet veriyoruz” diye konuştu.


Karadeniz’de fuar merkezi planı var

Yeni bir fuar merkezi yatırımı da planladıklarını açıklayan Bülent Ünal, şu bilgileri paylaştı: “Karadeniz’de eksiğimiz var. Beş fuar alanına yenisini ekleyeceğiz. Planımızda Karadeniz var. Hangi şehir olacağı konusunda henüz karar vermedik. 2014 yılında tam kararı almış olacağız. Beş fuar alanımızla şu anda Türkiye’deki fuar alanlarının yüzde 43’ünü kontrol ediyoruz. Büyüme projesiyle beraber bunu yüzde 50’lere çıkartacağız. Fuarcılık sektöründe 34 yıllık geçmişimiz var. Yurtiçi ve yurtdışında yıllık 90 milyon dolarlık ciro elde ediyoruz.”


Hanife Baş/Milliyet


Geri Dön