28 / 03 / 2024

Tuzla Akfırat Atıksu Tüneli’nin kazı çalışmaları tamamlandı!

Tuzla Akfırat Atıksu Tüneli’nin kazı çalışmaları tamamlandı!

Tuzla'daki Akfırat Atıksu Tüneli’nde kazı tamamlandı, ışık göründü. 2017 Ağustos ayında bitirilmesi planlanan tünel, 60 bin metreküp atıksu taşıma kapasitesiyle 90 bin kişiye hizmet edecek.




Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın 2014 seçim vaatleri arasında da yer alan, Akfırat ve Tepeören Mahallesi’nin atıksuyunu, ileri biyolojik kriterlerde arıtılmak üzere Tuzla İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’ne iletecek 9.2 kilometre uzunluğunda ve 2.200 milimetre çapındaki atıksu tünelinin kazısı gerçekleştirilen törenle tamamlandı. Törene AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Sebahattin Demirci, Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Ahmet Çabuk, İSKİ Genel Müdürü Fatih Turan, İSKİ Genel Müdür Yardımcıları ve muhtarlar katıldı. 


Akfırat Atıksu Tüneli 90 Bin Kişiye Hizmet Verecek

İSKİ Genel Müdürü Fatih Turan törende yaptığı konuşmada: "Tuzla’da Akfırat ve Tepeören mahalleleri ile Pendik’te Kurnaköy mahallesinin atık sularını, tünel vasıtasıyla Tuzla İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisine ulaştırabilmek amacıyla çalışmalarına başladığımız Tuzla-Akfırat Atıksu Tünelinde TBM makinesinin şafttan çıkışı vesilesiyle bir araya gelmiş bulunmaktayız. Tuzla-Akfırat Atıksu Tüneli, 2.200 mm çapında 9.200 m uzunluğunda. 60 Bin m3 atıksu taşıma kapasitesine sahip olan tünel, bölgenin atıksuyunu toplayacak ve çevreye zarar vermesini önleyecek. Toplam maliyeti 54 milyon 620 bin TL olan tünelimizin inşaatını inşallah önümüzdeki Ağustos ayında tamamlamış olacağız. Bazı noktalarda derinliği 40 metreye kadar inecek olan tünelimiz 90 bin kişiye hizmet verecek." şeklinde konuştu.

İSKİ Genel Müdürü Fatih Turan, konuşmasının ardından telsizle yerin 30 metre altında bulunan TBM Operatörü ile iletişim kurarak talimat verdi. TBM Makinesi son çıkış için kazıya başladı ve tüm katılımcıların heyecanlı bekleyişi ile dev ekrandan tünelin yer altından çıkış anı canlı olarak izlendi. 




Tuzla Belediyeis


Geri Dön