28 / 03 / 2024

Tuzla atıksu havzası tünel inşaatı devam ediyor!

Tuzla atıksu havzası tünel inşaatı devam ediyor!

Tuzla'da Akfırat ve Tepeören Mahalleleri'nin atıksularını tünel vasıtası ile Tuzla İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi'ne aktaracak Tuzla atıksu havzası tünel, kolektör ve şebeke inşaatı devam ediyor.



İSKİ tarafından sürdürülen ve 2016 yılının ikinci yarısında bitirilmesi öngörülen tünel inşaatı 9000 kişiye hizmet verecek. 2200 mm çapında, 9 adet şafttan oluşan tünel, günde 60.000 m3 atıksu ulaştırma kapasitesine sahip olacak şekilde planladı. 8.125 metre uzunluğundaki tünelin 1845 metresi tamamlandı. 



"Tuzla'da yaşamak bir ayrıcalık olacak" diyen Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, "Tuzla, İstanbul'un en ucunda ama birlik ve beraberliğiyle, yapmış olduğu yeni çalışmalarla beraber Tuzla kendini daha da çok gösterecek, daha da ileriye götürecek. Tuzla'ya herkesin gelmesi için bir neden olacak. Tuzla'da yaşamak bir ayrıcalık olacak. Ne kadar çok proje yaparsak yapalım, yaptıklarımızın hepsinin ötesinde hemşehri dernekleriyle. Tuzla'da yaşayan bütün kardeşlerimizin nereden gelirse gelsin birlik, beraberlik, sevgi ve kardeşlik içinde yaşadıkları bir Tuzla oluşturma gayretinin en büyük proje olduğuna inanıyorum. Bu projenin asıl mimarları da dernek başkanları, onların yönetimleri ,ve onlarla beraber gönül vermiş olan bütiin kardeşlerimizdir. Tuzla, huzurun ve güzellikleriyle beraber İstanbul'un parlayan yıldızı sloganını inşallah 29 Mayıs'tan sonra bambaşka bir Tuzla hayali ile beraber göreceğiz" şeklinde konuştu. 



Bizim Anadolu


Geri Dön