20 / 04 / 2024

Tuzla Belediyesi Anadolu Kültür Merkezi açıldı!

Tuzla Belediyesi Anadolu Kültür Merkezi açıldı!

Tuzla Belediyesi Anadolu Kültür Merkezi’nin açılışında, 81 il ile Kavala, Drama ve Selanik’ten getirilen toprakla birlik ve beraberliği temsilen çınar fidanı dikildi.



Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Türkiye’nin En Fonksiyonel Parkı olan Tuzla Belediyesi Şelale Eğitim Parkı’ndaki 21 dükkanı hemşehri derneklerine tahsis etti. Tuzla Belediyesi Anadolu Kültür Merkezi’nin açılışında, 81 il ile Kavala, Drama ve Selanik’ten getirilen toprakla birlik ve beraberliği temsilen çınar fidanı dikildi.


Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın seçim vaatleri arasında yer alan Anadolu Kültür Merkezi, Tuzla Belediyesi Şelale Eğitim Parkı’nda hizmete açıldı. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı, Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcıları, Tuzla Belediyesi Meclis Üyeleri, Tuzla Hemşehri Dernekleri Platformu yöneticileri, hemşehri derneklerinin başkanları ve yöneticileri, açılışa katıldı. Tuzla Belediyesi Rumeli Kültür Merkezi’nin ardından Tuzla Belediyesi Anadolu Kültür Merkezi’ni de ilçe halkının hizmetine kazandıran Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Birliğimize, beraberliğimize ve geleceğimize damga vuracak olan bütün çalışmalar için bir mekan oluşturuyoruz” dedi.


Anadolu’nun Ruhunu Bu Mekanda Yaşatacağız

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, açılışta yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik mesajı verdi. Dünyada yapılması gereken en önemli görevin insan yetiştirmek olduğunu vurgulayarak konuşmasını sürdüren Başkan Yazıcı, “Burada birliğimize, beraberliğimize ve geleceğimize damga vuracak olan bütün çalışmalar için bir mekân oluşturacağız. Anadolu ruhunu yaşatacağımız bu mekanda Tuzla ortak paydasıyla, sosyal hayat açısından hemşehri derneklerinin yapması gereken ne varsa daha iyisini de hedef olarak belirleyerek hep beraber gerçekleştireceğiz. Bu dünyada yapılması gereken en güzel şey insan yetiştirmekse, insanların geleceğe dair hem kaygılarını gidermek hem de yaşam standardının daha yüksek, yaşamının daha güvenilir, sevecen ve daha insani koşullarda olmasını arzu ediyorsak insani değerler üzerinde daha çok gitmemiz gerektiğini çok iyi biliyoruz” dedi. Tuzla Belediyesi’nin sivil toplum kuruluşlarıyla geliştirdiği işbirliğinin sürdürülmesinde derneklere önemli görevler düştüğünü belirten Başkan Yazıcı, “Biz Tuzla’mızın kentsel yapısını ne kadar geliştirirsek geliştirelim, insanların ruhuna dokunulacak mekânlarda kalplerini konuşturacak olan çalışmaları da sivil toplum kuruluşlarıyla gerçekleştirme imkanları oluşturduk. Derneklerimize bundan sonra büyük yükümlülük düşüyor. Herkese büyük hükümlülük düşüyor. Hep birlikte yapabileceğimiz her şey var, imkânlarımız var. Siz dernek başkanlarımızla birlikte oluşturacağımız o güç ve kuvvetle bunu inşallah birlikte başaracağız” şeklinde konuştu.


Birlik ve Beraberliğimizi Aynı Çınarın Altında Sürdürüyoruz

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı, Tuzla Belediyesi Anadolu Kültür Merkezi’nin açılış kurdelasını hemşehri dernekleri ile birlikte kesti. Açılışta 81 il ile Kavala, Drama ve Selanik’ten getirilen toprakla birlik ve beraberliği temsilen çınar fidanı dikildi. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı Erzurum’dan getirilen toprağı, Dr. Fatma Yazıcı da Trabzon’dan getirilen toprağı çınarın dibine döktü. Başkan Yazıcı, “Bu çınar ağacı, birlik ve beraberliğimizin sembolü olsun. Gelecekte hep beraber sulayıp büyüttüğümüz bu ağaç inşallah ülkemizin, milletimizin birlik ve beraberliğine bir vesile olur.” ifadesini kullandı. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı ile beraberindekiler, açılışın ardından derneklerin bulunduğu sokağı gezdi.


Tuzla Belediyesi Anadolu Kültür Merkezi

Tuzla Belediyesi Anadolu Kültür Merkezi, Türkiye’nin En Fonksiyonel Parkı olan Tuzla Belediyesi Şelale Eğitim Parkı içinde kuruldu. Tuzla’da faaliyet gösteren 20 il derneği ile Tuzla Rumeliler Derneği’ne, parkın içindeki dükkanlar tahsis edildi. Derneklerin yerleri, Tuzla Belediyesi’nde tüm dernek başkanlarının katıldığı kura çekimi ile belirlendi. Tuzla Belediyesi Anadolu Kültür Merkezi, derneklerin yöresel kültürlerini sergileyebilecekleri yerlerin yanı sıra, toplu organizasyonlara da ev sahipliği yapabilecek şekilde dizayn edildi. Tuzla Belediyesi Anadolu Kültür Merkezi’nde Tuzla Samsun Dernekleri, Tuzla Giresun Dernekleri, Tuzla Kastamonu Dernekleri, Tuzla Bingöl Dernekleri, Tuzla Tokat Dernekleri, Tuzla Trabzon Dernekleri, Tuzla Nevşehir Dernekleri, Tuzla Ardahan Dernekleri, Tuzla Bayburt Dernekleri, Tuzla Sakarya Dernekleri, Tuzla Sivas Dernekleri, Tuzla Gümüşhane Dernekleri, Tuzla Kars Dernekleri, Tuzla Sinop Dernekleri, Tuzla Erzincan Dernekleri, Tuzla Bitlis Dernekleri, Tuzla Çankırı Dernekleri, Tuzla Ordu Dernekleri, Tuzla Erzurum Dernekleri, Tuzla Ağrı Dernekleri ve Tuzla Rumeliler Derneği yer alıyor.



Tuzla Belediyesi 


Geri Dön