23 / 04 / 2024

Tuzla Belediyesi'nden kentin çehresini değiştiren projeler!

Tuzla Belediyesi'nden kentin çehresini değiştiren projeler!

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Sadi Yazıcı, göreve gelir gelmez, E-5 altındaki bölgede yoğunlaşan kooperatifler sorunun çözmek üzere çalışmalara başlamış. Tuzla Belediyesi yeni dönemde birçok büyük projeyi birlikte yürütüyor



Büyükşehir Belediyesi ile yürüttüğü koordineli çalışmalar ve ısrarlı takibi ile, bu sorunu kısa sürede çözüme kavuşturan Başkan Yazıcı, ikinci olarak E-5 üzerindeki bölgenin en önemli şikayeti olan İçmeler Köprüsü kavşağında yaşanan trafik sorununa el atmış. Bu sorun yürütülen bir proje ile çözüme kavuşuyor.

BELEDİYEDEN KAMU YATIRIMLARI

Tuzla Belediyesi, görev alanındaki hizmet ve yatırımlarla yetinmeyip, ilçedeki tüm kamu ihtiyaçlarına elinden gelen desteği de sağlayarak bu konuda bir örnek teşkil ediyor. Kaymakamlık binası, emniyet binası gibi önemli kamu binalarını yaparak hizmete açan Tuzla Belediyesi, özellikle emniyet müdürlüğüne sağladığı araçlar ve MOBESE sistemiyle e hizmette sınır tanımadığını gösteriyor.

VİZYON PROJELER GÖZ KAMAŞTIRIYOR

Hizmete giren projelerin yanında, temeli atılan veya çalış-maları devam eden büyük projeler var. Tuzla'ya değer katan, kentin çehresini değiştiren projelerden bazıları şunlar:

- Şelale Park: Tuzla'nın vizyon projeleri arasında yer alan Şelale Park, Anadolu Yakası'mn en büyük parkı konumunda. Tuzla Aydınlı yolu güzergahında yer alan 110 dönümlük devasa alan üzerine kurulacak olan Şelale Park, 2012 yılı yaz aylarında hizmete girecek.

- Çupra Marina: Tuzla halkının sahilden en iyi şekilde faydalanmasını sağlayacak şekilde içerisinde kültürel, sportif ve eğlence ünitelerinin yer aldığı, Tuzla balıkçı barınağının da modern şekilde yerleştirildiği Tuzla Marina projesi ihale aşamasında.

- Şifa Mahallesi AVM: Mülkiyeti Tuzla Belediyesi'ne ait olan 8364 ada 1 parsel üzerine projelendirilen Şifa Alışveriş Merkezi, betonarme-çelik sistemde, modern mimari üslûpla tasarlanmış olup, başta Şifa ve Mimar Sinan Mahalleleri olmak üzere bölgenin önemli bir eksikliğini gidermiş olacak.

NİKAH SARAYI:

Denize sıfır konumu ve beş yıldızlı otel konforuyla inşaa edilen nikah sarayı ve kültür merkezi, çok yakında hizmete girecek.

AKİT


Geri Dön