26 / 04 / 2024

Tuzla Marina 19 Mayıs'ta açılacak!

Tuzla Marina 19 Mayıs'ta açılacak!

İstanbul'un önemli yatırımlarından, deniz üzerine kurulu bulunan ve 350 milyon dolara mal olan Tuzla Marina, 19 Mayıs'ta hizmete açılacak.



İnşaat çalışmaları hızla devam eden ve 185 bin metrekare yeşil alanı bünyesinde barındıracak 750 yat kapasiteli Tuzla Marina'da; balıkçı barınağı, alışveriş, hizmet ve servis alanları, su oyunları parkı, seyir terasları, kafe ve restoranlar, parklar, çocuk oyun alanları, açık spor sahaları, yürüyüş yolları, gösteri alanları, konaklama alanı, kent meydanı ve 5 bin araçlık otopark da yer alacak. 


Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, Tuzla Marina'da çalışmaların yüzde 80'inin tamamlandığını belirterek, 520 bin metrekarelik alanı olan marinanın, denizin üzerinde bir merkez olma gibi bir fikirle doğduğunu söyledi. 


Venedik'i andıran marinada iki Roller Coaster olacağına işaret eden Yazıcı, TEMA Parkı, alışveriş merkezi, akvaryumu, marinası ve konaklama tesisiyle deniz üstünde böyle bir yapının dünyada örneği olmadığına dikkati çekti. 

Alışveriş merkezinde kanallar oluşturulduğunu anlatan Yazıcı, bu kanallarda her saat başı ışık, ses ve su oyunları olacağını, vatandaşların bunları belli bir koreografi eşliğinde izleyeceğini dile getirdi. 


"MARİNA'DA 3 BİN KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK" 


Tuzla'dan eleman alımı için bir havuz oluşturulacağını vurgulayan Yazıcı, çalışmak için başvuran 4 bin kişiden 3 bininin istihdam edileceğini aktardı. Yazıcı, marinadaki yeni projelerle birlikte istihdam edilecek kişi sayısının 5 bine yaklaşacağını bildirdi. 

İstanbul'un önemli yatırımlarından, deniz üzerine kurulu bulunan ve 350 milyon dolara mal olan Tuzla Marina projesinin yüzde 801 tamamlandı. Tuzla Belediye Başkanı Yazıcı, "Deniz üzerinde böyle bir yapının düyada örneği yok" dedi. 


Yeni Akit


Geri Dön