18 / 04 / 2024

Tuzla Marina 19 Mayıs'ta hizmete girecek!

Tuzla Marina 19 Mayıs'ta hizmete girecek!

İstanbul'un önemli yatırımlarından, deniz üzerine kurulu bulunan ve 350 milyon dolara mal olan Tuzla Marina, 19 Mayıs'ta hizmete açılacak.



İnşaat çalışmaları hızla devam eden ve 185 bin metrekare yeşil alanı bünyesinde barındıracak 750 yat kapasiteli Tuzla Marina'da; balıkçı barınağı, alışveriş, hizmet ve servis alanları, su oyunları eğlence parkı, seyir terasları, kafe ve restoranlar, parklar, çocuk oyun alanları, açık spor sahaları, yürüyüş yolları, gösteri alanları, konaklama alanı, kent meydanı ve 5 bin araçlık otopark da yer alacak.  


Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı yaptığı açıklamada, Tuzla Marina'da çalışmaların yüzde 80'inin tamamlandığını belirterek, 520 bin metrekarelik alanı olan marinanın, denizin üzerinde bir merkez olma gibi bir fikirle doğduğunu söyledi. 


Marina inşaatında çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini vurgulayan Yazıcı, 19 Mayıs'ta kompleksin yüzde 90'ının açılacağını ifade etti. Yazıcı, konaklama tesisi ile akvaryumun açılışını ise gelecek yıl gerçekleştireceklerini dile getirdi. 


Şadi Yazıcı, marinanın açılışını yapması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yazılı talepte bulunduklarını kaydetti.   


"Alışveriş merkezi içerisinde kanallar oluşturuldu" 


Venedik'i andıran marinada iki Roller Coaster olacağına işaret eden Yazıcı, TEMA Parkı, alışveriş merkezi, akvaryumu, marinası ve konaklama tesisiyle deniz üstünde böyle bir yapının dünyada örneği olmadığına dikkati çekti. 


Yazıcı, "110 kilometre hızla hemen 50 metre yüksekliğe çıkacak ve o hızla aşağıya doğru inecek Roller Coaster'ı yapıyoruz. Yükseklik ve hız açısından Avrupa'nın üçüncü Roller Coaster'ı olacak bu eğlence ünitesine binmek isteyenlerin uzun kuyruklar oluşturacağına inanıyorum" diye konuştu.  


Alışveriş merkezinde kanallar oluşturulduğunu anlatan Yazıcı, bu kanallarda her saat başı ışık, ses ve su oyunları olacağını, vatandaşların bunları belli bir koreografi eşliğinde izleyeceğini dile getirdi.  


"Marina'da 3 bin kişi istihdam edilecek" 


Yazıcı, İstanbul'un turizmine ve istihdamına çok büyük katkı sağlayacak marinanın, bölge için ciddi katma değer oluşturacak önemli bir proje olduğunu belirtti.  


Tuzla'dan eleman alımı için bir havuz oluşturulacağını vurgulayan Yazıcı, çalışmak için başvuran 4 bin kişiden 3 bininin istihdam edileceğini aktardı. Yazıcı, marinadaki yeni projelerle birlikte istihdam edilecek kişi sayısının 5 bine yaklaşacağını bildirdi.  


Yazıcı, marina projesi dolayısıyla bölgedeki emlak fiyatlarının yükseldiğini, ev ve arsa fiyatlarının iki katına çıktığını anlattı.   


Nostaljik tren 


Yılda 15-20 milyon ziyaretçi bekledikleri ilçede ulaşım akslarının Büyükşehir Belediyesi'yle beraber  Marmaray  ve metroyla entegre edileceğini ifade eden Yazıcı, İstanbul'daki ilk havarayın da ilçede gerçekleştirileceğini kaydetti. 


Marinada nostaljik trenin de yer alacağını aktaran Yazıcı, "Tuzla'da, marinayla eski Tuzla bölgesi arasında ücretsiz servis yapacak nostaljik bir tren çalışacak. Güzergahları belirlendi.  Alımı gerçekleşti. Trenin getirilip montajı ve raylı sistemin döşenmesi kaldı. Güzergah yeni marinayla İDO ve İTÜ arasında olacak. Şu an İDO'ya kadar olan bölgede çalışacak" şeklinde konuştu.  



Dünya


Geri Dön