24 / 04 / 2024

Tuzla Marina ne zaman açılacak?

Tuzla Marina ne zaman açılacak?

Tuzla’da arsa ve konut değerlerini şimdiden artıran marina projesi 2015 Mayıs’ında açıldığında bölgede ciddi istihdam sağlayacak. Tuzla Marina projesinin inşaatının yüzde 80’i tamamlandı...



Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, marina projesinin yüzde 80’inin tamamlandığını, 90 kilometre kazık çakıldığını anlattı. Binaların tamamen kazıkların üzerine yapılacağını kaydeden Yazıcı, “İnşallah 2015 yılının mayıs ayında Tuzla Marina’nın açılışını yapacağız” dedi.


BALIKÇILAR İÇİN BARINAK VAR


Marina, deniz üzerinde 520 bin metrekarelik alana kurulurken, bu alanın önemli kısmı balıkçı barınağı ve yat limanı, 60-70 bin metrekarelik alan ise ticaret ve eğlence birimleri, diğer kısmı ise yeşil alan olarak dizayn edilecek. Venedik benzeri kanalların olacağına dikkat çeken Yazıcı, “Kara alanları içerisinde de su alanları olacak. Kanallarda da her saat başı ışık, ses ve su oyunlarıyla belli koreografide gösteriler yapılacak. Çevre dostu projeyle hem Tuzla için bir merkez hem de İstanbul’un turizmine katkı sağlayacak bir alan yaratılmış olacak” diye konuştu. Yazıcı şunları söyledi: “Dünyada bu kompleksin bir örneği yok. Marinada 100 metrelik bir akvaryum olacak. Antalya’daki kadar büyük bir akvaryumun yapılmasını planlıyoruz. Hayvanat bahçesi değil ama dünyanın en zehirli yılan, kurbağa gibi hayvanlarının sergilendiği bir alan da olacak.”


ÇEKİM MERKEZİ


Yazıcı, Tema Vakfı’ndaki “roller coaster”la da beraber bölgede bir çekim merkezi oluşacağını belirterek,bölgede 2 bin 5003 bin kişilik istihdam sağlanacağını, marinayla beraber ilçede arsa ve daire değerlerinin yükselişe geçtiğini belirtti. Tuzla Marina, kültür ve eğlence mekânları ile İstanbul’un yeni bir cazibe merkezi olmaya aday görünüyor.


Habertürk


Geri Dön