16 / 04 / 2024

Tuzla Orhanlı Mahalle Muhtarlığı restore edilerek hizmete açıldı!

Tuzla Orhanlı Mahalle Muhtarlığı restore edilerek hizmete açıldı!

Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı ''Tuzla'mızın güzide yerlerinden olan Orhanlı'da kalbe bir bıçak saplanır gibi merkeze belediye binası oturtulan o park alanını andıracak ve onun yerine konulabilecek bir meydan yapmalıydık. Ve bunu da planladık. Allah'ıma şükürler olsun ki bugün açılışını yapıyoru



Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, her mahalleye bir meydan kazandırmaya devam ediyor. Tuzla Belediyesi, Orhanlı Mahallesi’ne de modern bir meydan kazandırdı. 1956’da okul olarak hizmete açılan Orhanlı Mahalle Muhtarlığı da, 60 yıllık tarihinde ilk kez restore edildi.



Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın kent mimarisi ve estetiğine kazandırdığı meydan projeleri tüm hızıyla devam ediyor. Tuzla Belediyesi, İçmeler Mahallesi Meydanı’nın ardından Orhanlı Mahallesi Meydanı’nı da hizmete kazandırdı. Tuzla Belediyesi tarafından yapılan meydan ve restore edilen muhtarlığın açılış kurdelasını Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Sebahattin Demirci, AK Parti Tuzla İlçe Kadın Kolları Başkanı Derya Bacacı, Tuzla Belediyesi Meclis Üyeleri, Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcıları ve Orhanlı Mahalle Muhtarı Emel Başaran birlikte kesti. Açılışın ardından meydanda 3 bin kişilik sokak iftarı düzenlendi. 


Gurur Duyacağımız Hizmetler


AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Sebahattin Demirci, açılışta yaptığı konuşmada gurur duyulacak hizmetlere imza attıklarını söyledi. Demirci, “Bu parkı bizlere kazandıran Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve ekibine teşekkür ederiz. Her bir mahallede ayrı bir hizmetimiz var. Belediye Başkanımızla birlikte her mahallede gurur duyacağımız tesisleri hizmete açmaya devam ediyoruz” dedi. 


Orhanlı’nın Kalbine Bir Bıçak Saplanır Gibi…


Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Orhanlı’ya mahalle meydanı yapma fikrinin doğuş fikrini mahalle sakinleri ile paylaştı. Başkan Yazıcı, “Orhanlı’mız çok güzel bir yerde bulunuyor. 2002’de Orhanlı’da kahve toplantısı yapmak için bir mekan vardı. Şu anda onun yerinde, Orhanlı’nın merkezinde belediye binası duruyor. Bu bizi çok üzüyordu. Çünkü, belediye binasını her yere yapabilirsiniz. Bir yeşil alan, park veya meydan alanı oluşturmak çok kolay değil. Belediyenin olduğu yerdeki o park alanının, yeşil alanın, insanların bir araya geldiği o alanın bozulması bizi çok yaralamıştı. Orhanlı’da oturulacak, çay içilecek bir yer yapma arzumuzu sürdürüyorduk. Tuzla’mızın güzide yerlerinden olan Orhanlı’da kalbe bir bıçak saplanır gibi merkeze belediye binası oturtulan o park alanını andıracak ve onun yerine konulabilecek bir meydan yapmalıydık. Ve bunu da planladık. Allah’ıma şükürler olsun ki bugün açılışını yapıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun” dedi. 


Başkan Yazıcı’dan Planlama Müjdesi


Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, mahalle halkının beklentileri arasında yer alan imar planı hakkında da müjdeli haber verdi. Geçmişte yapılan planın bozulma sebebini ve sürecin son durumu hakkında bilgi veren Başkan Yazıcı, “Tuzla’da göreve geldiğimiz günden itibaren yeşil alan, spor alanları ve hizmet alanları oluşturduk, kentimizin gelişmesine yönelik ve Tuzlamız’ın ihtiyacını karşılayacak alanları da kazandırarak İstanbul’un en ucunda olmamıza rağmen kendine yeten bir ilçe oluşturmak için gayret sarf ettik. Aynı düşünceleri Orhanlı için de taşıdık. Orhanlı’da sanayi ve yerleşimi ayrı tutmak kaydıyla planlamamızı sürdürüyoruz. Orhanlı’da da yeteri kadar yeşil alan, spor alanı, ticaret olan bir yaşam oluşturmak için planları sürdürüyoruz.Orhanlı’da bozulan planlar vardı. Havaalanı ek pisti nedeniyle gelen kamulaştırma vardı. İlgili kamu kurumlarından görüş alınmadan yapılan ve bu nedenle bozulan sanayi planları vardı. Tüm işleri yoluna sokmaya çalıştık. Daha önce görüş alınmadığı için plansız kalan alan ile ilgili olarak geçtiğimiz ay itibariyle İl Tarım Müdürlüğü’nden görüş aldık. İnşallah bu alanda da planlama devam edecek. Görüş alınmadığı için bozulan ve 5 yıldır hukuk mücadelesini sürdürdüğümüz planlama inşallah önümüzdeki 2 yıl içinde tamamlanacak ve Orhanlı modern bir kent havasına bürünecek. Planlama ile Orhanlı’mızda yaşam ve ticaret alanları daha iyi bir noktaya gelecek” dedi. 


Muhtar Başaran’dan Başkan Yazıcı’ya Teşekkür Plaketi


Orhanlı Mahallesi Muhtarı Emel Başaran, Orhanlı Meydanı ve Mahalle Muhtarlığı projesinden dolayı Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya plaket ve bir buket çiçekle teşekkür etti. 


Orhanlı Meydanı ve Orhanlı Mahalle Muhtarlığı


Tuzla Belediyesi, meydan düzenlemesi ile Orhanlı Mahallesi’ne yeni bir kimlik ve bilinir bir mekan kazandırmayı amaçladı. Tuzla Belediyesi, 3630 metrekarelik meydanın 430 metrekarelik aktif kullanım alanını 3000 metrekareye çıkardı, yaklaşık 2500 kişinin aynı anda faaliyet, sosyal etkinlik, eğlence vs. düzenleyeceği bir alan haline getirdi. Yaklaşık 780 yeşil alan oluşturularak 79 boylu ağaç ve 760 adet çalı dikildi. Meydanda kuru havuz, 154 metrekare yüzölçümüne sahip çocuk oyun grubu ve 5 adet fitness aleti kuruldu. İnsanların yeşilin huzur veren rengini ve doğasını yaşayabilmeleri için 32 metrekare pergole, 13 metrekare kameriye, 11 adet bank monte edilerek ağaç altı oturma birimleri oluşturuldu.Meydanda modern bir yapı tarzı ile tarihi yapı kompleksi oluşturuldu.



Önce Vatan


Geri Dön