25 / 04 / 2024

Tuzla Tersanesi'ne liman kabul tesisi yapılacak!

Tuzla Tersanesi'ne liman kabul tesisi yapılacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Tuzla Tersaneler Bölgesi’nde bulunan 96 bin 520 metrekare büyüklüğündeki Maliye Hazinesi’ne ait arazinin, 2 bin 982 metrekarelik kısmına liman kabul tesisi yapacak.



Büyükşehir Belediyesi, Demiryollar Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürlüğü (DLH) Makine İkmal İstanbul Baş Mühendisliği’nin konumlandığı, Tuzla Tersaneler Bölgesi’nde bulunan 96 bin 520 metrekare büyüklüğündeki Maliye Hazinesi’ne ait arazinin, 2 bin 982 metrekarelik kısmına liman kabul tesisi yapacak.


İBB Meclisi projenin hayata geçmesi için, oy çokluğuyla aldığı kararla alanın İBB’ye devrine ilişkin, İBB Başkanı Kadir Topbaş’a, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğü ile protokol yapma yetkisi verdi.


DENİZ DOLDURULACAK 

Proje ile ilgili bilgi Maliye Bakanlığı’nın 13 Kasım 2015 tarihli yazısında yer aldı. Buna göre, Tuzla ilçesi, Özel Sektör Tersaneler Bölgesi’nde bulunan, mülkiyeti Hazineye ait 2 bin 982 metrekarelik kısmının liman kabul tesisi olarak kullanılmak üzere, parselin ön kısmına isabet eden 76 bin 163 metrekare yüzölçümlü deniz yüzeyi doldurulup, mendirek ve dolgu alanı oluşturulacak. Söz konusu alan, katı atık kabul ve işletme tesisi limanı olarak kullanılmak üzere, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nca İBB’ye tahsis edilecek. 


Protokole göre İBB, söz konusu tahsise karşılık, Baş mühendislik sahasında yaklaşık 10 bin metrekarelik alanı asfaltlayıp, idari binanın birinci katının ısı izolasyonunu mantolama yaparak sağlayacak, idari binan bütün camlarını çift cam PVC yapacak. İBB ayrıca, yemekhane çatısının onarılması da bulunuyor.


Hürriyet 


Geri Dön