19 / 04 / 2024

Tuzla “Yenişehir” ile zirveye koşuyor!

Tuzla “Yenişehir” ile zirveye koşuyor!

1990’lı yılların başında balıkçı kasabası olarak anılan Tuzla, Yenişehir ve Marmaray gibi yatırımlarla çekim merkezi haline geldi. Birçok markalı projeye ev sahipliği yapan bölgede konut fiyatları 85 bin TL’den başlayıp 1 milyon 260 TL’ye kadar çıkıyor..



Sabiha Gökçen Havalimanı ile birlikte gelişme potansiyeline giren Tuzla, sanayi bölgesi kimliğinden yavaş yavaş uzaklaşıyor. 1990’lı yılların başında balıkçı kasabası olarak anılan, yazlık mekan, az katlı yaşamın model olduğu Tuzla, bugün prim potansiyeli yüksek bölgelerin başında yer alıyor. 


2000 yılından bu yana yenileşme hareketiyle yepyeni bir görünüme kavuşan bölge, Yenişehir, marina projesi ve metro hattıyla da yeni bir çekim merkezi haline geldi. 198 bin nüfusluk Tuzla,  ardı ardına yapılan toplu konut projeleriyle nüfusu hızla artıyor. Şehir planlaması bittikten sonra nüfusunun 400 bine ulaşacağı öngörülüyor. 

 Tuzla “Yenişehir” ile zirveye koşuyor!


Yenişehir yatırımları artırdı

Tuzla’yı prim potansiyeli yüksek bölgelerin başında yer almasını sağlayan en önemli yatırım kuskusuz “Yenişehir” projesi. Başbakan’ın çılgın İstanbul projesindeki 2 şehirden birinin bölgede yer alacağının açıklanmasının ardından Tuzla’da hızla yatırımlar artmaya başladı. Tuzla Orhanlı’da Sabiha Gökçen Havalimanı ve 2.pistin yanı başında kurulacak olan Yenişehir projesinde rezidans, apart otel, home-ofis, ofis binaları, sinema, konser, konferans salonları, mağazalar, otel, AVM ve karma bir proje yer alacak. Toplam 2 milyon metrekare alan üzerinde kurulacak olan Yenişehir, ileri teknoloji ve çevreye duyarlı ürünler kullanılarak inşa edilecek. Projenin ilk etabının ise 2016 yılında tamamlanması planlanıyor. 


Tuzla “Yenişehir” ile zirveye koşuyor!


834 yat kapasiteli marina ile yerli ve yabancıların yeni gözdesi olacak

Tersanelerin yoğun olduğu Tuzla, İstanbul sahil alanlarının düzenlenmesi kapsamında, Marmados Sahili’nde yapılan marina ile yerli ve yabancıların yeni gözdesi olacak. 2013’te hizmete açılması planlanan 834 yat kapasiteli marinanın yüzlerce turisti bölgeye çekerek istihdama da katkı sağlaması bekleniyor. Tuzla’nın vizyon projelerinin başında yer ve çubra balığı şeklinde tasarlanan marinada, Adalar manzaralı seyir terasları, denizi gören kafe ve restoranlar, parklar, çocuk oyun alanları, açık spor alanları, yürüyüş yolları, gösteri alanları, heykelli parklar ve meydanlar, su oyun parkları, fitness alanları, bankalar, süper marketler, kafeler, restoranlar ve bin 500 araç kapasiteli otopark bulunacak. Bağlı bulunan yat veya teknelerin bakım üniteleri, bulaşıkhane ve çamaşırhanenin yanı sıra akaryakıt istasyonları da marinanın içinde yer alacak. Projede, Tuzla ilçesinin geleneksel mesleği olan balıkçığı geliştirmek için idari ve sosyal tesisler ile modern balıkçı barınakları da unutulmamış. 



Marmaray ile Tuzla-Eminönü 22 dakikaya inecek

Marmaray projesi, 3. köprü güzergâhı ve metro çalışmaları ile Tuzla’nın merkezle olan mesafesi en aza indirilecek.  Marmaray  projesi ile bölgeden Eminönü’ne 22 dakikada ulaşılabilecek. 



100 bin kişilik eğitim köyü

Eğitim kurumları açısından da oldukça zengin olan Tuzla’da eğitim veren Koç İlköğretim Okulu ve Lisesi, Sabancı ve Okan Üniversiteleri, İTÜ Denizcilik Fakültesi ile yakın gelecekte tamamlanması planlananSüleyman Şah, Medeniyet, Gedik, Piri Reis ve İstanbul Ticaret Üniversiteleri‘nin kampüslerinin hizmete girmesiyle bölge çok önemli bir eğitim merkezi haline gelecek. Civarda bulunan 8 üniversitenin kampüsü ile birlikte yüz bine yakın öğreniciye ev sahipliği yapacak olan Tuzla’nın değeri katlanarak artacak. 


Anadolu Yakası’nın en fonksiyonel parkı Tuzlaya

Tuzla’nın vizyon projeleri arasında yer alan Şelale Park projesi, Anadolu Yakası’nın en fonksiyonel parkı olma özelliğini taşıyor. 110 bin metrekare alan üzürende kurulan projesi kapsamında lunapark, çocuk oyun alanları, trafik köyü, yüzme havuzu, spa, sauna, planetaryum, kafe, gemi kafeterya, spor alanları, terapi odaları, piknik alanları, amfi tiyatro, çarşı, mescit ve şelalenin yanı sıra bir de otomobil müzesi bulunuyor. İnşaatı hızla devam eden Şelale Parkı’nın yakında hizmete girmesi bekleniyor. 


Güçlü yönleri

Planlı yapılaşmanın olması

Marmaray hattı üzerinde yer alması

İstanbul-Kocaeli aksında yer alması

Birçok önemli eğitim kurumlarının bulunması

Birçok organize sanayi bölgesinden bölgeye ulaşımın kolay olması

Tuzla  Belediyesi’nin projelerinden olan Tuzla Marinası’nın bölgede yeni bir çekim merkezi yaratacak olması

Bölgede göl ve deniz manzarasına sahip gayrimenkul projelerinin geliştirilmesine olanak sağlayan boş arsaların bulunması

D-100 Karayolu İçmeler Kavşağı, D-100 Karayolu Tuzla Kavşağı, O-4 Anadolu Otoyolu Şekerpınar Kavşağı, İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı ve Eskihisar Arabalı Feribot İskelesi’nin bölgeye yakın konumda olması nedeniyle ulaşım alternatiflerinin bulunması


Zayıf yönleri

Alışveriş olanaklarının kısıtlı olması

Birinci derece deprem bölgesi olması

Sanayi ile konut alanlarının içi içe olması

Tuzla Tersaneleri’nin çevre kirliliğine neden olması

Plaj kullanımı olmasına rağmen bölgedeki deniz suyu kalitesinin düşük olması

E-5 üzerindeki yerleşim alanında gecekondu ve kaçak yapıların fazlalığı


 Tuzla “Yenişehir” ile zirveye koşuyor!


Çınarlı Bahçe’de 208 bin ile 560 bin TL arasında değişiyor

İş GYO tarafından 41 bin metrekare alan üzerinde yükselen Çınarlı Bahçe, toplam 476 daireden oluşuyor. 1+1’den 4+1’e kadar farklı konut seçeneklerinin sunulduğu projede, fiyatlar 208 bin TL’den başlıyor.  Ağustos 2013’te tamamlanmamsı planlanan Çınarlı Bahçe’de, fitness center, basketbol sahası, yüzme havuzu, çocuk havuzu,  voleybol sahası, tenis kortu, çocuk oyun alanları, dinlenme alanları, açık- kapalı sosyal tesisler, otopark, 7/24 güvenlik hizmetleri ve anaokulu bulunuyor.


 Tuzla “Yenişehir” ile zirveye koşuyor!


Tepepark’ta 1 milyon 260 bin TL’ye 5+2 villa

Tepepark Villaları, Yuvataş İnşaat imzasıyla Tuzla Akfırat beldesinde hayata geçiriliyor.7 bin 711 metrekare alan üzerinde inşa edilen projede, 3+2 ve 5+2 villalar yer alıyor. Toplam 42 konuttan meydana gelen Tepepark Villaları’nda fiyatlar 700 bin TL ile 1 milyon 260 bin TL arasında değişiyor. İstanbul Park Yolu üzerinde konumlanan Tepepark Villaları'nda; yüzme havuzu, sauna, masaj alanları, cafe, spor tesisleri ve otopark yer alıyor.


 Tuzla “Yenişehir” ile zirveye koşuyor!


Den City’de 102 bin TL. 18 ay sonra teslim

Balvin Yapı tarfından Tuzla’da yükselen Den City, 18 dönüm alan üzerinde hayata geçiriliyor. Toplam 234 konuttan meydana gelen projede 2+1 ve 3+1 daire seçenekleri sunuluyor. 4 ve 6 katlı olarak tasarlanan Den City, 4 etaptan oluşuyor. Projede fiyatlar 102 bin TL’den başlıyor. Den City’nin birinci etabında daireler metrekaresi 2 bin T’denL, ikinci etabında ise 3 bin 500 TL’den satışa sunuluyor. 18 ay sonra teslim edilmesi planlanan proje, Tren İstasyonu'na 3 dakika, TEM'e 10 dakika,  D-100 Karayolu'na ise 5 dakika uzaklıkta konumlanıyor. Den City’de yüzme havuzu, fitness salonu ve çocuk oyun alanları bulunuyor. 


 Tuzla “Yenişehir” ile zirveye koşuyor!


Günaydın Konakları’nda hemen teslim daireler 185 bin TL’den başlıyor

Tuzla’da 17 bin 500 metrekare alan üzerinde inşa edilen Günaydın Konakları, Hak Yapı imzasını taşıyor. 4 blok halinde yükselen projede, 2+1, 3+1, 3+2 ve 4+2 konut seçenekleri bulunuyor.  Günaydın Konakları’nda 2+1 konutlar 185 bin TL ile 245 bin TL arasında, 3+1 konutlar 310 bin TL ile 330 bin TL arasında, 3+2 konutlar daireler 390 bin TL'den, 4+2 dubleks konutlar ise 490 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Yüzde 10 indirim fırsatının sunulduğu projede, yüzme havuzu, kapalı fitness salonu, tenis kortu, basketbol sahası, otopark alanları, çocuk oyun alanları ve yürüyüş alanları yer alıyor. Projede teslimler hemen yapılıyor. 


 Tuzla “Yenişehir” ile zirveye koşuyor!


Alsera Villaları’nda 4+2 villa 530 dolar

Alabeyoğlu İnşaat tarafından hayata geçirilen Alsera Villaları, 300 metrekare 4+2 ve 425 metrekare 5+2 villalardan oluşuyor. 22 dönüm alan üzerinde inşa edilen projede 4 oda 2 salon villalar 530 bin dolardan, 5 oda 2 salon villalar ise 750 bin dolardan satışa sunuluyor. Alsera Villaları’nda 2 adet yüzme havuzu, 51 araçlık otopark, 24 saat güvenlik, oyun alanları, 8 bin metrekarelik yeşil alan, yürüyüş alanları ve çocuk parkı yer alıyor.


 Tuzla “Yenişehir” ile zirveye koşuyor!


Evora İstanbul’da 85 bin TL

Teknik Yapı tarafından hayata geçirilen Evora İstanbul projesi, 300 dönüm alan üzerinde yükseliyor. 5 bin 973 daireden oluşan projede, 1+0’dan 4+1’e kadar farklı konut seçenekleri sunuluyor. Mayıs 2014’te tamamlanması planlanan projede fiyatlar 85 bin TL ile 322 bin 900 TL arasında değişiyor. Projede 31 Ocak 2013’e kadar yüzde 10 indirim uygulanıyor. 3 ayrı alışveriş caddesinin yer alacağı Tuzla İstanbul Evora Evleri'nin sosyal alanlarında; yüzme havuzları, voleybol sahası, basketbol sahası, futbol sahası, çocuk parkları, otopark ve güvenlik hizmeti yer alıyor.


 Tuzla “Yenişehir” ile zirveye koşuyor!


Çamlıbel Evleri’nde 120 bin TL. 50 ay vade farksız taksit imkanı

M.Yılmaz İnşaat güvencesiyle inşa edilen Çamlıbel Evleri, 2 blokta 32 konuttan meydana geliyor.  Tamamı 2+1 dairelerden oluşan projede, fiyatlar 120 bin TL ile 165 bin TL arasında değişen fiyatlarla satışa sunuluyor. Şubat 2013’te teslim edilmesi planlanan Çamlıbel Evleri, bin 745 metrekare alan üzerinde yükseliyor. Büyüklükleri 84 ile 102 metrekare arasında değişen dairelerden oluşan projede, son 17 konutun satışı hala devam ediyor. Yüzde 50 peşanatla ev sahibi olunabilen Çamlıbel Evleri’nde geri kalan için 50 aya kadar vade farksız taksit imkanı sunuluyor. Projede, açık-kapalı otopark, çocuk oyun alanları, sığınak, depo ve bin 192 metrekare sosyal alan bulunuyor. 


 Tuzla “Yenişehir” ile zirveye koşuyor!


Arkeon Villaları’nda son 9 konut. 360 bin TL

Tuzla Tepeören’de Yapı Konut iştiraki ile hayata geçirilen Tepeören Arkeon Villaları, 8 etaptan oluşuyor. Toplam 345 dairenin yer aldığı projede 2+1 ve 3+1 dubleks seçenekleri yer alıyor. 320 dönüm alan üzerinde kurulan Arkeon Villaları’nda son 9 konut 360 bin TL’den satışa sunuluyor. Teslimlerin hemen gerçekleştiği proje, İstanbul Park Pisti, Sabiha Gökçen Havalimanı, Sabancı Üniversitesi ve Viaport AVM gibi alanlara yakın konumu ile dikkat çekiyor. Arkeon Villaları’nda 4 adet açık-kapalı yüzme havuzu, sauna, alışveriş birimleri, amfi tiyatro ve çocuk oyun alanları bulunuyor. 


 Tuzla “Yenişehir” ile zirveye koşuyor!


Adres Natura’da 1+1’ler tükendi. 2+1’ler 235 bin TL

Dumankaya İnşaat tarafından hayata geçirilen Tuzla Adres Natura, toplam 326 konuttan oluşuyor. 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 ve 4+1 dubleks konut seçeneklerinin bulunduğu proje, 22 dönüm arazi üzerinde konumlanıyor. 1+1 konutların tükendiği Dumankaya Adres Natura’da satışı devam eden konutların fiyatları 235 bin TL ile 416 bin TL arasında değişiyor. Peşin ve banka kredili ödemelerde yüzde 10 indirim sunulan projede, yüzde 4 peşinat alınıp geri kalan 2 ara ödeme şeklinde 36 aya kadar sıfır faizle vadelendiriliyor. Dumankaya Adres Natura’da açık yüzme havuzu, fitness center, sauna, çocuk havuzu,  güneşlenme terası, yansıma havuzları, basketbol sahası,  yürüyüş yolları, çocuk oyun alanları, sosyal tesis, peyzaj alanları, otopark, güvenlik hizmetleri bulunuyor. 


Şengül KIRMIZITAŞ/Emlakkulisi.com



Geri Dön