28 / 03 / 2024

Tuzla'da 5 yılda 30 bin ruhsat 9 bin 950 tapu verildi!

Tuzla'da 5 yılda 30 bin ruhsat 9 bin 950 tapu verildi!

5 yılda 30.000 kooperatif dairesine iskan ve ruhsatını veren Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Yedi Evler Mevkii sakinlerine de tapularını teslim ederek bugüne kadar 9950 tapu dağıtımı gerçekleştirdi.



Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Aydıntepe Mahallesi Yedi Evler Mevkii sakinlerine verdiği sözü tuttu. 

Yedi Evler Mevkii'nde yapılan imar uygulaması ile 250 vatandaş daha tapusuna kavuştu. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, vatandaşlara tapularını Aydıntepe Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen törende dağıttı. 


"Tapu sorununu öncelik edindik" 


2009 yılında verdiği sözleri hatırlatan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, "Tuzla'da 2009 yılında bir gelecek hayaliyle yola çıktık. Tuzla'da imar sorunları, tapu, iskan ve ruhsat konuları tartışılmasın, tartışmamız geleceğe yönelik olsun istedik" dedi. 


"Belediyecilik hizmetlerimizde tapu sorununu öncelik edindik" vurgusunda bulunan Başkan Yazıcı, "Mülkiyet hakkı kutsaldır. 5 yılda Tuzla'nın yüzde 95'inde planlamayı tamamladık. Bugüne kadar 9700 tapu dağıttık. 30 bin kooperatif dairesine iskan ve ruhsat verdik. Hiç kimsenin inanmadığı, inanmak istemediği bir süreci tüm zorluklarına rağmen tamamladık. Belediyecilik hizmetlerimizde popülist davranmadık. Bugüne kadar sadece talep üzerine Evliya Çelebi Mahallesi'nde kooperatiflerin ruhsatlandırılması ile ilgili tören düzenledik. Burada ise bu isi kullananlar, seçim üstü tapularla ilgili siyaset yapılmaması için burada tören düzenledik" şeklinde konuştu. 

Bugüne kadar onlarca törene katıldığını hatırlatan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, "Tapu dağıtımında, diğer törenlerden farklı bir his yaşıyorum" açıklamasında bulundu. 


İşiniz sıkıntı yaratmak, neyi çözeceksiniz? 


AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Sebahattin Demirci de konuşmasında Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı'nın gayretli çalışmalarıyla tapu sorununun çözüldüğünü söyledi. Demirci, "Bugün belediyeyi yönetmeye talip olan biri, "Tapu sorununu çözeceğim" diyerek siyaset yapıyor. İşiniz sıkıntı yaratmak, neyi çözeceksiniz?" diye sordu. 


Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı'nın hizmet ve yatırımlarıyla Tuzla'nın değer kazandığını belirten Demirci, "Tuzla'da yeriniz varsa satmayın. Yeriniz yoksa almaya çalışın. Tuzla, gelecek vaat ediyor. Tuzla'nın değeri her geçen gün artıyor" mesajı verdi. Konuşmaların ardından Yedi Evler Mevkii sakinlerine tapuları dağıtıldı. 


Flashaber


Geri Dön