25 / 04 / 2024

Tuzla'da dönüşüm hızlandı fiyatlar yükselişe geçti!

Tuzla'da dönüşüm hızlandı fiyatlar yükselişe geçti!

Tuzla'daki dönüşüm ve yeni yatırımlar fiyatların artmasına neden oluyor. Değerleme sektörünün önde gelen kuruluşlarından EVA Gayrimenkul Değerleme Plus Bankalar Departmanı Yöneticisi Günay Akalın, bölgedeki en önemli yatırımlardan birinin marina projesi



Tuzla'daki dönüşüm ve yeni yatırımlar fiyatların artmasına neden oluyor. Değerleme sektörünün önde gelen kuruluşlarından EVA Gayrimenkul Değerleme Plus Bankalar Departmanı Yöneticisi Günay Akalın, bölgedeki en önemli yatırımlardan birinin marina projesi olduğunu söyledi.  Cami Mahallesi'nde inşa edilen Tuzla Marina Projesinin, ilçeyi gelişim grafiğinde en üst noktaya taşıdığını anlatan Akalın, proje kapsamında otel, alışveriş merkezi, tema park, akvaryum, business center ve 750 tekne kapasiteli marina bulunduğunu anlattı. Akalın, denizin üzerine konumlanacak otel ve binlerce deniz canlısının yer aldığı Türkiye'nin en uzun tüneline sahip akvaryumun 2016 yılında hayata geçirileceğini söyledi.  Bu yatırımla birlikte Tuzla'ya günübirlik ziyaretçi sayısının arttığını dile getiren Akalın, Şelale Park tesislerinden marinaya ulaşımı kolaylaştıracak nostaljik tramvay çalışmalarının devam ettiğini kaydetti. Akalın, önümüzdeki dönemde D-100 karayolu ile sahil arasında ulaşımı sağlamak amacıyla Havaray projesinin de inşa edileceğini ifade etti. Bu yatırımlarla birlikte ilçedeki gayrimenkul değerlerinin arttığını anlatan Akalın, konut fiyatlarının özellikle Cami, Postane-İstasyon mahallelerinde arttığını söyledi. 


Fiyatlar el yakıyor 

Bölgede fiyatların son dönemde yüzde 80-90 seviyesinde arttığını vurgulayan Akalın, şunları söyle) di: "Marina yapımının en çok etkilediği bölge olan Cami Mahallesi'ndeki kira getirişinde artış görülüyor. Marina cepheli ayda 1.650 lira kiragetirili 3+1 daire geçen yıl 440 bin lirayken, marinamn tamamlanmasından sonra kira getirişi 2.220 liraya, satış değeri ise 800 bin liraya yükseldi. Önümüzdeki bir yıl içinde yüzde 3040 artış daha olabilir.  Postane-İstasyon mahallesinde de durum farklı değil. Burada konut fiyatlarında geçen yıla göre yüzde 30 artış oldu. Son bir ay içinde değer artışı hızlandı. 1.300 liraya kiraya verilen 3+1 daireler 520 bin liraya alıcı bulurken, bir ay içinde kira getirişi 1.800 liraya, satış değeri ise 620 bin liraya yükseldi. Kiradaki artış oranı dikkate alındığında bu bölgedeki yatırım çok daha cazip hale geldi. Ancak bölgede talep sayısında ciddi oranda artış olmasına rağmen arz çok düşük kalıyor." 


Dünya 


Geri Dön