28 / 03 / 2024

Tuzla'daki villa sahiplerinin Kadir Topbaş'la akrabalık ilişkisini soruldu

Tuzla'daki villa sahiplerinin Kadir Topbaş'la akrabalık ilişkisini soruldu

CHP'li Meclis Üyesi Özgen Nama, Tuzla'da kaçak olduğu öne sürülen çiftliğin sahipleriyle Kadir Topbaş arasındaki akrabalık ilişkisini sordu



İstanbul Büyükşehir Belediyesinin CHP'li Meclis Üyesi Özgen Nama, Meclis Başkanlığına verdiği soru önergesinde Tuzla'da kaçak olduğu öne sürülen dere yatağındaki çiftliğin sahipleriyle Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş arasındaki akrabalık ilişkisini sordu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinin bugünkü toplantısında, Nama tarafından verilen soru önergesinde, yerel ve ulusal basında yer alan Tuzla Tepeören'de 42 bin 400 metre karelik alanda kurulu çiftlikle ilgili şu sorulara yer verildi: "Adı geçen çiftliğin sahipleri olan Ömer Faruk Maviyıldız ve Osman Maviyıldız sizin akrabanız mı, değil mi? Bu çiftlik Saray Muhallebicilerine malzeme sağlıyor mu, sağlamıyor mu? Adı geçen çiftlik dere yatağında ve yeşil alanda olmakla kalmayıp, aynı zamanda mutlak koruma alanında mı, değil mi? Bu binalar sizin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunuz dönemde yapıldı mı, yapılmadı mı? Bu binalar ruhsatlı mıdır, kaçak mıdır? Bu binalar hakkında kaçak yapı olduğu için belediye tarafından bir dava açılmış mıdır? Bu binalarda herhangi bir mühürleme yapılmış mıdır? Mutlak Koruma Alanı olmasına rağmen İSKİ bir işlem yapmış mıdır? İmar Kanunu'nun 32. maddesine göre bir inşaatın yapı tatil tutanağı düzenlendikten sonra 30 gün içinde ruhsata bağlanması gerektiği, aksi halde yıkılacağı açıkken yıkım işlemi neden gerçekleşmedi?"

Nama tarafından verilen 2. soru önergesinde de kamu arazisi üzerinde bulunan ve yıkım kararı olan özel ve devlete ait ilköğretim okulları, lise ve üniversitelerin olup olmadığı sorularak, "Varsa bu kararların uygulanmasıyla ilgili bir planınız var mı? İSKİ'nin havza yönetmeliğine aykırı bu tip yapılar var mı? Bu konuyla ilgili yapılar hakkında herhangi bir çalışma yapılmış mıdır?" soruları yöneltildi.

CHP'li Meclis üyesi Hasan Fazıl Afacan tarafından verilen soru önergede de Belgrad Ormanı Bahçeköy yolu üzerinde Kuru Dere mevkisinde kimlerin ne şekilde hafriyat döktüğünün bilinmediği belirtilerek, orman alanına yapılan bu dökümlerin yasalara uygun olup olmadığının araştırılması istendi.

Her 3 önerge de oy birliğiyle kabul edilerek Başkanlık makamına havale edildi.
AA


Geri Dön