18 / 04 / 2024

Tuzla’ya iki ayrı metro hattı geliyor!

Tuzla’ya iki ayrı metro hattı geliyor!

Tuzla’da vatandaşlar ve esnafla buluşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Tuzla’ya iki ayrı metro hattı yapılacağını söyledi. Birinci hat, Kadıköy-Kartal metrosuna ikinci hat ise Kaynarca metrosu ile Sabiha Gökçen'e bağlanacak...




Tuzla’da vatandaşlar ve esnafla buluşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul’a 10 yılda yapılan yatırım ve hizmetlerden bahsederek, “Birilerinin vizyonlarının bile yetmeyeceği bir İstanbul’u oluşturduk. İstanbul tesadüflere terk edilemez, maceralara sürüklenemez. İstanbul ne olursa olsun denilemez” diyen Topbaş, “Yerel yönetim vizyonumuzla ve tecrübelerimizle her ilçede oraya yönelik projelerimizi açıklıyoruz. Tuzla’ya iki hat birden metro çalışması başlattık” diye konuştu.


Tuzla’ya iki ayrı metro hattı


Birinci hattın Tuzla’yı Kadıköy-Kartal Metrosu’na bağlayacağını ifade eden Başkan Topbaş, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Bu hat İçmeler ve Tersane Kavşağı yönünden Kadıköy-Kartal Metro Hattı’na bağlanıyor. Böylelikle İstanbul’un her tarafına raylı sistemle erişiminiz sağlanacak. Diğer metro projemiz de Tuzla’yı Kaynarca üzerinden Sabiha Gökçen Havalimanı’na bağlayacak olan metro hattı. Bu hat üzerinde Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı ile etütler yaparak hangi mahallelerden geçmesi gerektiğini konuştuk. Bir noktaya getirdik, çalışmalarımız devam ediyor. Böylelikle Tuzla, metro hatlarıyla buluşan ve erişim problemi olmayan bir ilçemiz haline gelecek.”


Sahile nostaljik tramvay


Kadir Topbaş, Tuzla sahili boyunca hizmet verecek nostaljik bir travma da yapacaklarını, Avrupa’da örnekleri olan ve turistik bir çalışma olacağını da sözlerine ekledi.


İçerenköy Sebze ve Meyve Hali Aydınlı’ya taşınıyor


Tuzla’da sahil ve yeşil alan düzenlemelerin devam ettiğini hatırlatan Topbaş, şunları açıkladı; “İlçenize yapılan yeni yolları, dere ıslahlarını ve çevre yatırımlarını konuşmuyorum bile. Tuzla sahiline, İstanbul’da ilk kez büyük ölçekte su ve ışık gösterileri yapan bir sistem getiriyoruz. Önemli gördüğümüz yatırımlardan biri olan bu çalışmanın projeleri hazırlandı. Öte yandan, İçerenköy’de şehir içinde kalan hali, Aydınlı’ya taşıyacağız. Burada daha modern ve dünya ile rekabet edebilecek bir sebze meyve hali çalışması yaptık. Bu hal dünyaya örnek olacak. Ayrıca, Kamil Abdüş Gölü ile ilgili proje çalışmalarımız son aşamaya geldi. Burada 2 milyon metrekarelik mesire alanı oluşacak.”



İBB


Geri Dön