24 / 04 / 2024

Tuzla’ya metro ne zaman gelecek?

Tuzla’ya metro ne zaman gelecek?

Tuzla’ya metro ne zaman gelecek, gelecek mi diye tartışılırken İBB’den metronun yanı sıra Marmaray ve raylı sistem müjdesi de geldi. İşte Halkalı’dan Tuzla’ya ulaşımı 95 dakikaya indirecek o 3 dev yatırımın detayları…




Tuzla’ya metro ne zaman gelecek?


İstanbul’da yeni metro ve raylı sistem yatırımları onlarca kilometrelik mesafeyi dakikalara düşürecek. 2019 yılına kadar 400 kilometreye ulaşılması hedefleniyor. 2019’a kadar Anadolu’dan Avrupa’ya kadar hemen her noktaya metro ulaşacak. Peki ya Tuzla’ya metro ne zaman gelecek? 


2016’da  Marmaray  geçecek

Tuzla’ya önce Marmaray geliyor.  2016 yılında hizmete açılması planlanan Halkalı-Gebze Marmaray yüzeysel metrosunun 63,5 kilometre hat üzerinde toplam 35 istasyonu olacak. Tuzla’dan Halkalı’ya kadar kesintisiz hizmet verecek olan Marmaray’ın Tuzla’da 3 istasyonu bulunacak. Bu istasyonlar; 

Aydıntepe

İçmeler

Tuzla

Tuzla’ya metro ne zaman gelecek?

Kartal metrosu Tuzla’ya kadar uzatılacak

Kartal metrosu Tuzla’ya kadar uzatılacak. Tuzla metrosu 2017 yılında hizmete açılacak. 3,5 kilometre uzunluğuna sahip Kaynarca-Tuzla Tersane metro hattı tamamlandığında Kaynarca’dan Tuzla’ya 6 dakikaya yolculuk yapılabilecek. Tuzla metro hattının Kaynarca ve Tuzla olmak üzere 2 istasyonu olacak.


Metrodan sonra raylı sistem

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 2019 yatırım planları arasında yer alan Tuzla raylı sistem hattı, Sabiha Gökçen Havalimanı ile Tuzla (O.S:B) arasında ulaşımı 10 dakikaya indirecek. Sabiha Gökçen Havalimanı-Tuzla raylı sistem hattının 6,8 kilometre hat uzunluğu olacak. 


Halkalı’dan Tuzla’ya 95 dakika

Ulaşımda büyük kolaylık sağlayacak olan metro çalışmaları tamamlandığında Tuzla Tersaneler mevkiinde metroya binen bir yolcu 36 dakikaya Kadıköy’e, 10 dakikaya Sabiha Gökçen Havalimanı’na ulaşabilecek. Marmaray projesi kapsamında Tuzla’da hızlı trene binen bir vatandaş ise 95 dakikada Halkalı’ya ulaşabilecek. 



Geri Dön