19 / 04 / 2024

Şükrü Genç: Sarıyer'in tarihi binalarını restore edeceğiz

Şükrü Genç: Sarıyer'in tarihi binalarını restore edeceğiz

Sarıyer'in CHP'li Belediye Başkanı Şükrü Genç Sarıyer'de yer alan birçok tarihi binayı restore edeceklerini söyledi



Kültürel projeleriniz neler?
Bu son altı aylık süre içinde günlük belediye hizmetlerini aksatmayalım, ama farklılığımızı da ortaya koyalım dedik. Ramazan'da bir ay çok değişik etkinlikler yaptık. 1 Eylül Dünya Barış Günü çok güzel bir organizasyonla kutlandı .Çeşitli ülkelerden sanatçılar, müzisyenler geldi. Bugünlerde herkes Ermenistan'la açılımı yaptıkları için övünüyor. Biz 1 Eylül'de Gasparyan'ı getirdik. Ayrıca sekiz değişik dinin inanç önderi kendi dillerinde, aynı anda sahnede dünya barışı için dua ettiler. Daha sonra çeşitli grupların etkinliklerine katıldım. Oralarda insanların gösterdiği ilgiden bu yaptıklarımızın yansımalarının ne kadar olumlu olduğunu anladım.

 Bizim burada bir sinema salonu, bir tiyatro salonu yok. Bir tek İstinye Park'ta var. Belediye'nin oluşturduğu bir tiyatro birimi var. Özellikle Sarıyerlilerin bunun içinde yer almasını istiyoruz. Bu birimle etkinliklerimiz olacak. Bir de çok önemli projemiz Anadolu Ateşi'nin Sarıyer'e gelecek olması. Hedefimiz Sarıyerli çocuklarla Nuh'un Gemisi'nin oynatılması. Bu çok önemli bir proje. Anadolu Ateşi bütün okullarımızı tarayacak ve oralarda ücretsiz tiyatro ve halk dansları eğitimi verecek.

 Çok değerli müzik sanatçısı dostlarımız var. Onlarla Sarıyer'de Türkiye'nin en büyük halk müziği korosunu kurmayı hedefliyoruz.

Sarıyer'de çok tarihi binalar var. Bunları alıp restore ettirerek kültür merkezi ve kitaplıklar yapmayı planlıyoruz. Bunlardan birisi de eski Büyükdere Vapur İskelesi.

 Bunlara ek olarak edebiyat günlerinin yapılacağı salonlar oluşturma projemiz var. Aslında Sarıyer son yıllarda bu tür etkinliklerden uzaklaştı. Çünkü  geceleri Maslak'tan sonra Sarıyer'in şehirle bağlantısı kopuyor. Biz bunu yeniden canlandırmak istiyoruz.

 Eskiden kalabalık gruplar Rumeli Kavağı 'na balık yemeye, rakı içmeye gelirlerdi. Son yıllarda gelenlerin sayısı çok azalmıştı. Ama son altı  aydır sayının arttığı söyleniyor. Bu da bizi çok mutlu ediyor.
Leyla TAVŞANOĞLU/Cumhuriyet


Geri Dön