29 / 03 / 2024

Çalık Grubu'nun santral yatırımı uygun bulundu

Çalık Grubu'nun santral yatırımı uygun bulundu

EPDK, Çalık Grubu'nun sahip olduğu Kızılırmak Enerji'nin, 1.260 megavat gücünde doğalgaz çevrim santralı kurma başvurusunu uygun buldu



Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Çalık Grubu'nun sahip olduğu Kızılırmak Enerji'nin, 1.260 megavat (MW) gücünde doğalgaz çevrim santralı kurma başvurusunu uygun buldu. Kırıkkale'nin Yahşiyan ilçesinde kurulması planlanan santralın yatırım tutarı 1 milyar 260 milyon lira olacak. Yatırım tamamlandığı zaman santraldan yıllık 10 milyar kilovat saat (kWh) elektrik üretimi yapılacak. Bu arada Doğtaş Şirketler Grubu şirketlerinden Filiz Enerji Madencilik de Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde 600 MW gücünde bir ithal kömür santralı için EPDK'ya başvuruda bulundu. EPDK söz konusu başvurusu incelemeye aldı. Çalık Grubu, halen Samsun- Ceyhan ham petrol boru hattı ve Adana'da rafineri kurmak başta olmak üzere birçok enerji projesini birlikte yürütüyor.
Sabah

Konu ile ilgili basında yer alan diğer haberler

Çalık'a EPDK'dan santral izni  
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Çalık Grubu'nun sahip olduğu Kızılırmak Enerji'nin, 1,260 megavat (MW) gücünde doğalgaz çevrim santrali kurma başvurusunu uygun buldu.

Kırıkkale'nin Yahşiyan ilçesinde kurulması planlanan santralin yatırım tutarı 1,26 milyar lira olacak. Bu arada Doğtaş Şirketler Grubu şirketlerinden Filiz Enerji Madencilik de Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde 600 MW gücünde bir ithal kömür santrali için EPDK'ya başvuruda bulundu.
Zaman


Geri Dön