28 / 03 / 2024

Üç ayda bir yayınlanacak KEY listelerini takip edin!

Üç ayda bir yayınlanacak KEY listelerini takip edin!

Posta Gazetesi'nden Ekrem Sarısu, vatandaşların sorularını yanıtlıyor



Soru: 1) Babamı 16 Ocak 2010'da kaybettik. Kendisi Emekli Sandığı'na bağlı idi. Annem ev hanımı. Babamdan aylık alabilecek. Fakat birkaç yıl önce ölen babasından tek kızı olarak da maaş alıp alamayacağını merak etmekteyiz. Dedem sosyal sigortalara bağlıydı. Bazı tanıdığımız aynı durumda her iki maaşı da alabildiklerini belirtti. Fakat daha sonra sorun olabileceğini, geri ödeme olarak devletin talepte bulunduğunu belirtenler de oldu. Böyle bir durum var mı?

2) Babamın bugüne kadar KEY ödemeleri ile ilgili herhangi bir talebi veya başvurusu olmamıştı. Kendisi 30 yıl Çapa Tıp Fakültesi'nde röntgen teknisyeni olarak görev yapmış ve bu kurumdan emekli olmuştu. Şu anda annemin bu ödemeyi talep etme hakkı var mı? Nigar YALÇIN TATLAV

Cevap: 1) Annenize yeni yasa kapsamında aylık bağlanacak. Yeni yasaya göre hem babadan hem eşten aylık bağlanamıyor. Ancak dul ve yetim aylığından yüksek olan tercih edilebiliyor. Muhtemelen babanızdan dolayı bağlanacak olan aylık yüksek olacağından, anneniz babanızdan dolayı dul aylığı bağlatır.

2) Sözleşmeli çalışanlara KEY ödemesi yapılmadı. Babanız kadrolu çalışmışsa KEY ödemesi alması gerekir. 21 Mart 2010 tarihli Resmi Gazete'de KEY ödeme listesi yayınlandı. Bu listeye bakın. Veya en yakındaki Ziraat Bankası'ndan babanız adına KEY ödemesi olup olmadığını öğrenin. Her üç ayda bir KEY ödeme listesi yayınlanacak. Bu listeleri takip edin.
Posta/Ekrem Sarısu


Geri Dön