29 / 03 / 2024

Üç yatırımdan biri Antalya'da!

Üç yatırımdan biri Antalya'da!

Toplam yatırım bütçesinin yüzde 32 'sine sahip olan Antalya, konaklama sektörü yılın 9 aylık döneminde 267 proje için 4 milyar liralık yatırım teşvik belgesi aldı




Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Araştırma Birimi verilerine göre Antalya, toplam yatırım bütçesinin yüzde 32'sini elinde bulunduruyor. 


AKTOB Araştırma Biriminden yapılan yazılı açıklamaya göre, konaklama sektörü yılın 9 aylık döneminde 267 proje için 4 milyar liralık yatırım teşvik belgesi aldı. Bu dönemde komple yeni yatırımı öngören 3,5 milyar liralık 226 proje ile 60 bine yakın yeni yatak üretilecek. Bu yatırımlarla 14 bine yakın kişi iş imkanı bulacak. 


Yeni yatırımlarda ilk sırayı Antalya alırken, yapılacak yeni yatakların ve yaratılacak iş olanaklarının yüzde 33'ünü bu il sağlayacak. Öte yandan Antalya toplam yatırım bütçelerinin de yüzde 32'sini elinde bulunduruyor. İkinci sıradaki İstanbul ise bu değerlerden yüzde 15-17'lik paylar alıyor. 


Bu iki ili Muğla, Konya, Mersin, Bursa, Yalova, Gaziantep, Aydın, Balıkesir ve  İzmir  takip ediyor. 


Yeni yatırımların tesis türlerine göre dağılımında 3, 4 ve 5 yıldızlı tesisler ilk sıraları alırken, onları butik oteller izliyor. 



Dünya





Geri Dön