25 / 04 / 2024

Uçhisar Kalesi'ne bakım ve onarım çalışması yapıldı!

Uçhisar Kalesi'ne bakım ve onarım çalışması yapıldı!

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya'daki tarihi Uçhisar Kalesi'nde belediye tarafından yapılan çevre düzenlemesi, bakım ve onarım çalışmaları tamamlandı



Nevşehir'in merkeze bağlı Uçhisar Beldesi Belediye Başkanı Osman Süslü, Uçhisar Kalesi'nin Kapadokya'da en çok ziyaret edilen tarihi mekanlardan olduğunu belirterek, bir süre önce başlattıkları çevre düzenlemesi, bakım ve onarım çalışmalarını kısa sürede tamamlayıp, kaleyi güzel bir görünüme kavuşturduklarını ifade etti. Çevre düzenlemesi, bakım ve onarım çalışmaları çerçevesinde Kale çevresini ışıklandırdıklarını bildiren Süslü, şunları kaydetti:

"Sahip olduğumuz tarihsel ve kültürel değerlerimize büyük birhassasiyetle önem veriyoruz. Uçhisar konumu itibariyle Kapadokya bölgesinde farklı bir yere sahip. On binlerce yerli ve yabancı ziyaretçinin buradan memnun ve etkilenmiş olarak ayrılması ve eşine, dostuna, akrabalarına Kapadokya'yı ve Uçhisar Kalesi'ni anlatması bizleri oldukça mutlu etmekte. Yaklaşık iki ay önce başlattığımız bakım, onarım ve düzenleme çalışmalarımızı kurulumuzun da onayını alarak tamamladık." İlk olarak bu yıl yağışların fazla olmasından dolayı hasarlı hale gelen Kale yolunun 25 metre uzunluğu bulan istinat duvarını yaptıklarını belirten Süslü, kaldırım seviyelerini düzenlediklerini ve kale yolunu doğal kırma taşlarla döşediklerini, can güvenliğini sağlamak amacıyla da kaldırımların bittiği yerlere ahşap korkuluklar yerleştirdiklerini ifade etti.

Süslü, açıklamasında şu bilgileri de verdi: "Eskitme görünümlü, polikarbon camlı armatür lambalarla özellikle akşam saatlerinde büyüleyici bir ortam oluştu. Kalenin içinde de çeşitli can güvenliği önlemleri aldık. Bütün bu çalışmalar beldemizi ve Uçhisar Kalesi'ni ziyarete gelen konuklarımızın ve belde halkımızın burada olmaktan ve yaşamaktan dolayı keyif almaları için yapıldı. İnanıyorum ki yapılan çalışmaların beldemize geri dönüşü olumlu olacaktır."
AA


Geri Dön