26 / 04 / 2024

Üçkuyular-Göztepe kıyı tasarım projesi sınıfta kaldı!

Üçkuyular-Göztepe kıyı tasarım projesi sınıfta kaldı!

'İzmirdeniz Kıyı Tasarım Projesi'nin Üçkuyular ile Göztepe arasındaki kısmı da, Pasaport ve Konak etapları gibi sınıfta kaldı. Göztepe Vapur İskelesi önüne konulan parkelerin çoğu daha bir yıl dolmadan kırıldı.




'İzmirdeniz Kıyı Tasarım Projesi'nin Üçkuyular ile Göztepe arasındaki kısmı da, Pasaport ve Konak etapları gibi sınıfta kaldı. Göztepe Vapur İskelesi önüne konulan parkelerin çoğu daha bir yıl dolmadan kırıldı.  İzmir  Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların denizle bağının güçlendirilmesi için Mavişehir'den İnciraltı'na uzanan 40 kilometrelik kıyı şeridinin yeniden tasarlanması hedefiyle 'İzmirdeniz Kıyı Tasarım Projesi'ni başlatmıştı. Göztepe ile Üçkuyular Vapur İskelesi'ni kapsayan yaklaşık maliyeti 3 milyon lirayı bulan 1,5 kilometrelik sahil bandının yapım ihalesi geçtiğimiz yıl sonuçlandırılarak çalışmalara başlandı. Konak Pier ile Karataş bölgesi arasında kalan kıyı düzenlemesi gibi, buradaki çalışmalar da planlanan tarihte bitirilemedi. Göztepe İskelesi önünde proje kapsamında küçük bir meydan oluşturulurken, düzenlemeyle oluşturulan meydanın zemininde dayanıklı kompozit ahşap malzeme yapıldığı ifade edildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun "Türkiye'de bir ilk" olarak tanıttığı ve dünyada başka bir örneği olmadığını açıkladığı tasarım projesinin bu kısmı da vatandaştan "kırık not" aldı. 


"Mühendis yok mu?" 

Milyonlarca lira harcanarak yapılan gerçekleştirilen çalışmaların bekledikleri gibi olmadığını söyleyen vatandaşlar "Bu paralar bizim cebimizden çıkıyor. Daha parkeler yapılalı bir yıl olmadı ancak gelin görün ne halde. Belediyede nerede nasıl malzeme kullanılması gerektiğini bilen mühendis yok mu?" diyerek tepki gösterdi. Parkelerin durumunu gören bazı vatandaşlar ise cep telefonlarıyla zeminin halini fotoğraflayarak tepkilerini sosyal medyada dile getirdi.



Yeni Asır


Geri Dön