20 / 04 / 2024

Üçkuyular Konak Tramvay projesine neden tepki geldi?

Üçkuyular Konak Tramvay projesine neden tepki geldi?

İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, Üçkuyular - Konak arasında devam eden tramvay projesinin yeniden değişeceğin açıklanmasına tepki gösterdi.



"Ne yapılacaksa, nasıl yapılacaksa yolu izi belirlenip ivedilikle tamamlansın. Bitmeyen projeleri yapboza çevirerek İzmirli hemşerilerimizin zamanını boşa harcamayın" dedi.


 İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, Büyükşehir Belediyesi tarafından Üçkuyular - Konak ve Mavişehir - Karşıyaka arasında yapımı devam eden tramvay hatlarının güzerg?hlarının sürekli değiştiğini, durumun projeleri çıkmaza soktuğunu savundu. İlk olarak Mustafa Kemal Sahil Bulvarından geçeceği açıklanan Üçkuyular - Konak Tramvay Projesinin Büyükşehir Belediyesi tarafından üretilen bahanelerle güzergahının değiştiğine dikkat çeken Doğan, "İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve bürokratları bir projede daha sınıfta kaldılar. Üçkuyular - Konak arasında yapılacak tramvay hattında Büyükşehir Belediyesi altyapı, maliyet artışı, trafik gibi sorunları öne sürerek iki alternatif güzergah hazırladı. Sayın Kocaoğlu projeyi, Mustafa Kemal Sahil Bulvarında bulunan alternatif güzergahlardan hangisine yapacağına bir türlü karar veremiyor" dedi.


 Büyükşehir Belediyesinin Mustafa Kemal Sahil Bulvarında ihale sonrası vatandaşlardan gelen öneriler ve tramvayın yeşil alandan geçmesi, otoparkların sayısının azalacağı gerekçeleriyle Mithatpaşa Caddesi’ne kaydırılmasının planladığına dikkat çeken Doğan, "Sayın Kocaoğlu ve iş bilmez ekibi ne yapacağına bir an önce karar vermelidir. Konuyu uzmanlarına, vatandaşlara, Sivil Toplum Kuruluşlarına danış bir an önce kararını ver. Artık İzmirli hemşerilerimize zaman kaybettirme İzmirli hemşerilerimiz bir an önce tramvaydan yararlansın" dedi.


Hürriyet Ege


Geri Dön