25 / 04 / 2024

Ücretini alamayan inşaat işçileri oturma eylemi başlattı!

Ücretini alamayan inşaat işçileri oturma eylemi başlattı!

İstanbul Esenyurt Belediyesi'nin desteğiyle RDS Enerji - Reform İnşaat ortaklığının yaptırdığı Startowers inşaatında çalışan, ancak ücretlerini alamayan inşaat işçileri, dün belediyenin önünde oturma eylemi başlattı.



İstanbul Esenyurt Belediyesi'nin desteğiyle RDS Enerji - Reform İnşaat ortaklığının yaptırdığı Startowers inşaatında çalışan, ancak ücretlerini alamayan inşaat işçileri, dün belediyenin önünde oturma eylemi başlattı. İnşaat İşçileri Sendikası Genel Başkanı Mustafâ Adnan Akyol, "Hakkımızı alana kadar burada eylemimizi sürdüreceğiz" dedi. Startowers inşaatında çalışan 17 işçi, 2012 yılından beri ücretlerini alamadıkları için daha önce de eylem yapmış, ancak verilen sözlere karşın bir sonuç elde edememişti. 


Belediye binasının önünde oturma eylemi yapan işçiler, "Dünyayı biz inşa ediyoruz, altında kalan biz oluyoruz, ARTIK YETER!" pankartı açtı. 


Burada açıklama yapan İnşaat-İş Genel Başkanı Mustafa Adnan Akyol, "Patronlar akıl sağlığımızla oynuyorlar. Çalışmamız yetmiyor, eylem yapmamız gerekiyor ücretimizi almamız için. Bu mantık karşısında söyleyecek şey bulamıyoruz, hakkımızı alana kadar buradayız" dedi


Birgün 


Geri Dön