24 / 04 / 2024

Ücretsiz otoparka AVM yöneticileri karşı çıktı

Ücretsiz otoparka AVM yöneticileri karşı çıktı

AVM otoparklarının ücretsiz hale getirilmesini isteyen UKOME'ciler AVM yöneticilerini sinirlendirdi



Alışveriş merkezlerinin otopark ücretleri yeniden gündemde. Daha önce, sineması olan AVM'lerde 3 saat, olmayanlarda ise 2 saat otopark ücreti alınmamasını isteyen Ulaşım Koordinasyon Merkezi, aldığı kararın 2. İdare Mahkemesi'nin iptal edilmesine rağmen otopark konusunu yeniden AVM'lerin masasına koydu. Dün konuyla ilgili AMPD bünyesinde toplanan AVM yöneticileri ücretli otopark uygulamasından geri adım atmama kararı aldı. AVM yöneticileri mevcut bir mahkeme kararı olmasına rağmen otoparkların ücretsiz olması konusunda ısrarcı olan UKOME karşısında kararlı olduklarını ve otoparkların mutlaka ücretli olması gerektiğini savundular.

TARİH BELLİ DEĞİL
"Üzerimizde ciddi bir baskı var. UKOME'ciler de İdare Mahkemesi kararından dolayı yaptırım uygulayamadığı için oturalım anlaşalım istiyor" diyen yöneticiler, dönemsel ya da daha kısa süreli ücretsiz otopark uygulaması üzerinde dahi tartışmanın söz konusu olmadığını bildirdiler. UKOME yetkilileri ise toplantı tarihinin kesinleşmediğini, toplantı sonrası açıklama yapacaklarını bildirdiler.

Gerekirse münferit davalar açacaklar

Otoparkların ücretsiz olması durumunda AVM'lerin çevre halkın otoparkı haline geldiğini savunan yöneticiler, "Saat 12.00 olunca otoparkın bütün katları doluyor. Bazı AVM'lerde metro bağlantısı olduğu için insanlar araçlarını parkedip gece eğlenceye gidiyorlar" dediler. Yöneticiler, UKOME'nin temyiz davasını kazanması durumunda hem toplu hem münferit davaların açılabileceğini dile getirdiler.
Pınar Çelik/Sabah


Geri Dön