25 / 04 / 2024

Üçüncü Köprü'nün güzergâhı belediye başkanlarını da böldü

Üçüncü Köprü'nün güzergâhı belediye başkanlarını da böldü

Üçüncü köprünün geçeceği ilçelerde projeye, AK Parti'li Çekmeköy ve Beykoz belediye başkanları destek verirken, Sarıyer ve Çatalca'nın CHP'li başkanları karşı çıktı



Gündeme geldiği günden beri büyük tartışmaların yaşandığı 3'üncü köprünün açıklanan güzergâhı daha uzun süre tartışılacağa benziyor. Köprünün geçeceği Çekmeköy, Beykoz, Sarıyer ve Çatalca Belediyeleri'nin başkanları da zıt kamplarda yer aldı. AK Parti'li Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz ile Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, 3'üncü köprüye destek verirken, CHP'li Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara ise köprüye karşı çıkıyor. İşte belediye başkanlarının görüşleri:

"Büyükşehir'le planlayıp yeşili koruyacağız"
Ahmet Poyraz Çekmeköy Belediye Başkanı (AK Parti)
"KÖPRÜ gerekli olduğu için yapılıyor. Tam olarak belli olmamasına rağmen ilçemize otobandan çıkış olursa gelişmesi açısından faydalı olur. Çekmeköy'ün rantı bize yeter. Zaten rantabıl ve geleceği parlak bir ilçe. Eylülde nasıl bir plan yapıldığını göreceğiz. İstanbul'un gelişmeye açık ilçesi Çekmeköy'de planlamayı Büyükşehir'le birlikte yapacağız. Yeşili koruyacağız."

"Bölgeye en az zarar verecek nokta belirlendi"
Yücel Çelikbilek Beykoz Belediye Başkanı (AK Parti)
"İSTANBUL'UN ulaşım sorununu çözmek için köprü gerekli. Yarın öbür gün dördüncü köprü de tartışmaya açılacak. Belirlenen nokta ilçemiz Beykoz'a en az zarar verecek nokta. Köprüyü nereden yaparsanız yapın ormandan geçmek zorundasınız. Beykoz'a bir çıkış yok. Beykoz zaten SİT alanı olduğu için üçüncü köprüye yakın alanların imara açılması da söz konusu olmayacak."

"İstanbul'un ciğerine bıçak gibi saplanıyor"
Şükrü Genç Sarıyer Belediye Başkanı (CHP)
"BİZ İstanbul'un ciğerleriyiz. Bu köprü güzergâhı İstanbul'un ciğerlerine bıçak gibi saplanıyor. Köprü, İstanbul'un ulaşım sorununu çözmez. Belirlenen güzergâh, sıkıntılı bir güzergâh. Sarıyer'e büyük zarar verecek ve yeşil alanları tahrip edecek. Belgrat ve Fatih Ormanı gibi alanlarda ciddi tahribatlar yaratacak. 'İstimlak az olacak' deniliyor ama doğrudan istimlak yapacaklar."

"Yüzde 90'ı su havzası, yüzde 30'u orman"
Cem Kara Çatalca Belediye Başkanı (CHP)
"ÇATALCA 3 yıldır imara kapalı. Nedeni su havzalarının zarar görmemesi. Köylü vatandaş, 'su kaynakları zarar görmesin' diye tarım arazilerinde zirai ilaç ve gübre kullanamıyor. Çocuğunu evlendirecek vatandaşa, çatısını onaracak vatandaşa imar verilmiyor Ancak üçüncü köprü yolu bu bölgeden geçiyor. Bu tezat neden. Bölgenin yüzde 90'ı su havzası yüzde 30'u orman alanı."
Sabah


Geri Dön