25 / 04 / 2024

Ucuz konut kampanyası için son 2 hafta!

Ucuz konut kampanyası için son 2 hafta!

Emlak Konut GYO'nun 1 Şubat'ta başlattığı konut kampanyasında son iki hafta. İşte 31 Mart'a kadar devam edecek kampanyanın ayrıntıları...



EMLAK Konut GYO'nun şubat ayında "Güçlü Türkiye İçin Birlik Vakti" sloganıyla başlattığı kampanyada satışa sunulan konutların yaklaşık üçte biri sahiplerini buldu. Yüzde 5 peşinat ile 20 yılda 0.79 vade farkıyla alınabilen konutlardan en çok 1+1 tipi olanlar rağbet gördü. 


EMEKLİYE 16.250 KONUT 

Projelerde sunulan sıfır faizle 60 ay vade imkânı da oturum amaçlı konut almak isteyenler için fırsata dönüştü. 10 yıl vadeli alanlarda ise vade farkı 0.45 olarak uygulanıyor.  TOKİ  Başkanı M. Ergün Turan, Güneş'e yaptığı açıklamada bu yıl üretecekleri 65 bin konutun yüzde 25'nin Türkiye genelinde emekli vatandaşlar başta olmak üzere, alt gelir grubu, yoksul vatandaşlar, şehit ve gazi aileleri, engelli vatandaşlara ayırdıklarını söyledi. Birçok ilde şantiyesi bulunan TOKİ'nin İstanbul'daki yeni proje bölgeleri arasında Tuzla, Kayabaşı, Hadımköy, Silivri başı çekiyor. 


PROJELERDEN yatırım amaçlı konut alanların yüzde 10'u hazır daireleri tercih etti. 200 bin liralık hemen teslim 1 +1 tipi daire satın alanlar, dairelerini minimum 750 liraya kiraya vererek taksit ödemelerine katkı sağlamış oldu. 


En ucuz konutlar nerede? 


İSTANBUL'DA markalı konut üreticilerinin inşa ettiği projelerden en ucuz olanlannın metrekaresi ortalama 3 bin lira seviyesinden başlıyor. Peşin atımlarda bu değer 2.800 liraya kadar geriliyor. Başakşehiıin Bahçekent bölgesinde yer alan projelerin yanı sıra Avcılar, Halkalı, Sancaktepe'de 3.000 - 3.500 lira aralığından konut almak mümkün. Sosyal konutlarda ise bu değer yüzde 10 daha aşağıda. Hadımköy, Silivri veTuzla'daki sosyal konutlarda metrekaresi 2,800 liradan konut bulmak mümkün. 



Güneş


Geri Dön