24 / 04 / 2024

Üçyol-Buca Metrosu'nun inşaatı 2018'de başlıyor!

Üçyol-Buca Metrosu'nun inşaatı 2018'de başlıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek Üçyol-Buca Metrosu'nun inşaatına 2018 yılında başlanacak. 11 duraktan oluşan metro 13.5 kilometre uzunluğunda olacak.



İzmir Büyükşehir Belediyesi, Üçyol-Buca Metrosu'nun inşaatına 2018 yılında başlamayı planlıyor. Toplam 13.5 kilometre uzunluğuna sahip olacak metronun 11 istasyonu bulunacak.


Üçyol-Buca Metrosu için Çevresel Etki Değerlendirilmesi (ÇED) süreçi başladı. Projenin her bir kilometresi 245 milyon lirayı bulurken toplam maliyet 3 milyar 318 milyon liraya ulaşacak.


Süreç nasıl işleyecek?

Metronun ÇED Raporu,  İzmir  Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü yetkilileri tarafından incelenecek. İncelemeden sonra proje güzergahındaki vatandaşlara yönelik 'bilgilendirme toplantısı' gerçekleşecek.


Vatandaşların itiraz etmemesi durumlar projenin ulaştırmaya yönelik olması nedeniyle Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından onay istenecek. Projenin finansmanında uluslararası kredi kumullarından kredi kullanımı için gerekli olan Kalkınma Bakanlığı onayı alınacak. Bu onaylardan sonra projenin hayata geçmesi için ihale düzenlenecek.


Sürücüsüz ve son teknoloji setlerin kullanılması planlanan projenin 2021 yılı sonunda tamamlanması ve 2022 yılı ortasında hizmete girmesi bekleniyor. 


Üçyol-Buca Metro durakları

1- Buca Çamlıkule

2- Buca Koop

3- Dokuz Eylül Tınaztepe Kampüsü

4- Hasanağa Bahçesi

5- Kasaplar Meydanı

6- Buca Belediyesi

7- Şirinyer

8- General Asım Gündüz

9- Bozyaka

10- Zafertepe

11- Üçyol



Habertürk Egeli


Geri Dön