25 / 04 / 2024

Üçyol- Üçkuyular inşaatı şanssızlıklara rağmen devam ediyor

Üçyol- Üçkuyular inşaatı şanssızlıklara rağmen devam ediyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Üçyol-Üçkuyular projesinde büyük şanssızlık yaşadıklarını, iki müteahhitle de sorun yaşadıklarını, ancak yasal çerçevede konunun gereğini yaptıklarını" söyledi



İsrail'in  Ankara  Büyükelçisi Gabby Levy'nin ziyaretinden sonra basın mensuplarının geciken metro projesine ilişkin sorularını yanıtlayan Aziz Kocaoğlu, Aliağa Menderes Hafif Raylı Sistem Projesi'nde Kamu İhale Kurumu ve İdare Mahkemesi'nin durdurma kararı dışında bir problem bulunmadığını belirtti.

Güneyde trenlerin çalıştığını, kuzeydeyse TCDD'nin adaptasyon projelerinin bulunduğunu anlatan Kocaoğlu, şunları kaydetti: "Aliağa-Menderes'i toparlıyoruz. Orada bir sıkıntımız yok. Ne eksik varsa yapıyoruz. Şu anda TCDD Güney Kore'den aldığı vagonların test sürüşünü yapıyor. Biz çok kısa zamanda güneyde banliyö deneme seferlerinin başlayacağına, Aralık-Ocak civarında da kuzeyde başlayacağına inanıyoruz."

"BÜYÜK ŞANSSIZLIK OLDU"
Bornova merkez projesi ve Üçyol Üçkuyular hattında da gerekli çalışmaları yaptıklarını söyleyen Kocaoğlu, her iki projeyle ilgili olarak kararlar verdiklerini ve uygulama sürecine girdiklerini belirtti. Kocaoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Üçyol-Üçkuyular projesinde büyük şanssızlığımız oldu. İki müteahhitle de ciddi sorunla karşılaştık. Bu,  İzmir  Büyükşehir Belediyesi iradesi üstünde olan işler değil. Bizim irademizde olan işler. Gereğini yasal çerçevede yapıyoruz. Bugüne kadar birçok aşamadan geçtik. Beş yıldır belediye başkanlığı yapıyoruz, son dönemde çeşitli söylemler, çeşitli maksat dışı açıklamalar bizi gerçekten üzüyor. Ama biz 5 yıldır bu açıklamaların, bu tür beyanların, haddini aşan isnatlarda bulunmanın mücadelesini veriyoruz. Bu mücadeleyi de 'dedim-dedi' ile değil, dedikoduyla değil, daha fazla çalışarak, daha fazla iş başararak veriyoruz. İzmirli hemşehrilerimiz de bunun farkında. Son dönemde kentin moralini bozmaya yönelik çabalar var. Eleştirilerle ilgili takip edeceğim konular da çıkıyor ama bir kaşık suda fırtına yaratmanın kente faydası olmayacağı inancındayım."

"İZMİR'İ SIÇRATACAK PROJELERİMİZ VAR"
Hemşehrilerden çok iyi eleştiriler, geri dönüşler aldığını söyleyen Aziz Kocaoğlu, ev ödevlerini bitirdiklerini, her gün şantiye gezdiklerini ve açılış yaptıklarını kaydetti.

Çok önemli projeleri bulunduğunu söyleyen Kocaoğlu, şöyle konuştu: "Önümüzdeki dönemde yapacağımız, İzmir'i gerçekten her bakımdan sıçratacak projelerimiz var. Onların hazırlığı içindeyiz. Mutfakta, şantiyede çalışıyoruz. Vatandaşımızla birlikteyiz, hedefimiz, yol haritamız, insana bakışımız, paraya bakışımız belli. O dönemleri aştık. 5 yıl bu kente yüzde 56 oyu ve desteği alacak bir belediye başkanlığı yaptık. Abartısız, şovsuz, reklamsız ve kente yönelik çalıştık. Kanaat önderlerinin ve basın mensuplarının eleştirilerine bir şey demiyorum ama kente pozitif enerji vermemiz lazım. Kente iş yapmak isteyenlerin en çok morale ihtiyacı var."
AA


Geri Dön