16 / 04 / 2024

Çeşme Marina Mayıs'ta açılacak

Çeşme Marina Mayıs'ta açılacak

Mayıs'ta açılacak olan Çeşme Marina'da aynı anda boyu 60 metreyi geçmeyen 400 tekneye hizmet verilebilecek



Geçtiğimiz ekimde temeli atılan ve mayıs sonunda tamamlanması planlanan Çeşme Marina için CNR'daki Avrasya Boat Show'da tanıtım toplantısında marinaların turizm geliri açısından önemine vurgu yapıldı. IC Holding Yönetim Kurulu Üyesi Serhat Çeçen ve Camper&Nicholson'ın CEO'su Nick Maris ile Çeşme Marina Genel Müdürü Can Polat fuardaki stantta bir basın toplantısı düzenledi.

Türkiye'nin 8 bin 500 kilometrelik bir kıyı şeridine sahip olduğunu belirten Serhat Çeçen, buna rağmen marinacılık piyasasındaki payının yüzde 5'lerde kaldığını vurgulayarak, "İtalya yüzde 20, İspanya yüzde 20'nin üzerinde. Türkiye'de kişi başına turizm geliri 650 dolar. Marina turistinin kişi başına getirişi ise bin 500 Euro'nun üzerinde. Dolayısıyla Türkiye'ye, turizme, Çeşme'ye ve bölgeye yapacağı çok fazla katkı var" dedi. Çeçen, marina alanlarının yap-işlet-devret modeliyle özelleştirilmesinin yolunun açılmasıyla hükümetin sektöre ciddi bir destek verdiğini söyleyerek, "Hukuksal zemininin sağlıklı bir yapıya kavuşturulması ve sektörün önünün açılması turizm gelirindeki ciddi artışlar olarak geri dönecektir" dedi.

400 TEKNE KAPASİTESİ
Yazın hizmete girmesi planlanan Çeşme Marina'nın fuardaki standında 6 aylık ve yıllık kontrat yapan tekne sahiplerine yüzde 25 erken rezervasyon indirimi uygulanıyor. Ünlü markaların mağazalarının yer alacağı toplam 6 bin metrekarelik ticari ve sosyal alanlarda 41 ünitede yat acenteleri, restoranlar, kafeler ve barlar, giyim ve aksesuvar mağazaları yer alıyor. Marina boyu en fazla 60 metre uzunluğunda 400 tekneye aynı anda hizmet verebiliyor. Gümrük giriş kapısının da bulunacağı marinanın yüzde 30'luk kapasitesi transit ve günübirlik gelen tekneler için ayrılıyor.

Türkiye'de yeni yatırımlar için fırsatları araştırıyoruz
Toplantıda konuşan Nick Maris, Camper&Nicholson'ın 1782'de kurulduğunu belirterek, "Türkiye pazarında da 1998'den beri varız. Çeşme'nin çok güzel bir seyir ve denizcilik merkezi olacağına inanıyorum. IC Holding'le başka yatırımları araştırıyoruz" dedi. Maris, "Şu ana kadar bin dolayında tekne sahibiyle görüştük. Tekne sahiplerine bir an önce Çeşme Marina'daki yerlerini almalarını tavsiye ediyorum. Uluslararası kalitede sunulacak hizmetler ve işletme anlayışı olarak Türkiye'de çok önemli bir yatırıma imza attığımıza inanıyorum. Sadece denizciler için değil, diğer insanların da mutlaka görmek ve uğramak istediği bir nokta olacak" diye konuştu.
Serkan Akkoç/Habertürk


Geri Dön