26 / 04 / 2024

Çetin Budak: Markalaşma projeleri başlatıyoruz

Çetin Budak: Markalaşma projeleri başlatıyoruz

ATSO Başkanı Osman Çetin Budak Antalya ekonomisi, kültür ve sanat ile ticari hayatının geliştirilmesi amacıyla "markalaşma projeleri başlatıyoruz" dedi



ATSO Başkanı Osman Çetin Budak, Antalya ekonomisi, kültür ve sanat ile ticari hayatının geliştirilmesi amacıyla sivil toplum kuruluşu olarak, yeni projeler hazırladıklarını ve görev süresince bu projeleri hayata geçirmeyi hedeflediklerini bildirerek, "markalaşma projeleri başlatıyoruz" dedi

Budak yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında,Antalya'nın ekonomik, ticari, kültürel ve sanatsal sorunlarının çözümü konusundayaptıkları çalışmalar ve hazırladıkları projelerle ilgili bilgi verdi.ATSO ve Antalya olarak hedefledikleri ve artık sonuca ulaşması gerekenkonular bulunduğunu, bunun yanında yeni konuların olduğunu belirten Budak,Antalya'nın asgari müştereklerde hareket etmesi gerektiğini söyledi.Yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarının diyalog ve işbirliğininkurumsal bir zemine oturtulmasını isteyen Budak, belediyeler, İl Özel İdaresi,Mimar ve Mühendisler Odası ile benzeri kurumların katılımıyla "KoordinasyonKurulu" oluşturulmasını önerdi.Budak, şunları kaydetti:

"Bu kurul Antalya'nın orta ve uzun vadeli projelerini, vizyonprojelerini ele almalıdır. Böyle bir oluşuma gidilmediği takdirde, kurumlarkendi, kısa vadeli vizyonlarına esir olmaktan kurtulamaz. Uzlaşma temelinde uzunvadeli vizyon hazırlanmalı ve öncelikli projeler belirlenmeli, her milletvekilive her bakanın elinde bir 'Antalya' dosyası olmalıdır."Bölge oda ve borsalarıyla işbirliğine önem verdiklerini, üniversitelerlebilimsel işbirliği ve araştırma alanında diyalog başlattıklarını ifade edenBudak, 'Kaleiçi Buluşmaları" adıyla yeni bir diyalog serisi başlattıklarınıbildirdi. Budak, diyalog yılı kapsamında sonbaharda büyük bir ekonomi toplantısıplanladıklarını, ayrıca turizm bölgeleri ticaret ve sanayi odalarını bir arayagetireceklerini söyledi. Budak, "Amacımız, ATSO'nun Antalya'nın sorunlarınınbütün ilgili kurumlar ve sivil toplum örgütleriyle birlikte tartışıldığı birforum olması ve ATSO'nun Antalya'nın ekonomik ve sosyal yaşamını ilgilendiren herkonuda proje ortağı olmasıdır" dedi.

ATSO olarak Antalya ekonomisinin gelişimine katkı sağlamak amacıyla birdizi proje hazırladıklarını anlatan Budak, bu projeleri şöyle sıraladı:"KOBİ'lerin esnaf ve sanatkarın korunması için en önemli çözümyollarından birisi sektörel toplu iş yerleri kurulmasıdır. Şehrimizde ticarihayatın gelişmesi, küçük iş yerlerin veya esnafın büyük alış veriş merkezleri ilerekabet edebilmesinin yegane yolu toplu iş yerleridir. ATSO Müzesi Kültür EviProjesi en önemli projelerimizdendir. 2012 yılında kentimize ATSO müzesi veyaKültür Evi'ni kazandırmaktır. ATSO eski hizmet binasını tarihi bir mimariyleyeniden inşa ederek kent merkezine özgün bir müze veya kültür evi kazandıracağız.Kent merkezinde ekonomik ve sosyal hayatın canlandırılması için yeni çalışmalaryapılacak. Kaleiçi'nde ve tarihi semt ve sokaklarda tarihi mimariye ve kentestetiğine uymayan yapılar yıkılmalı, bu amaçla gerekli yerlerde kentsel dönüşüm projeleri başlatılmalı. Yeni mimari projelerle ve bina giydirmeleriyle kentmerkezi görünümü çekici hale getirilmeli. Kaleiçi ve kent merkezi sürekli olarakkültür ve sanat etkinliklerine ev sahipliği yapmalı."

"MARKALAŞMA PROJELERİ"
Yeni dönemde Antalya'nın marka değerinin artırılması için projelerhazırladıklarını anlatan Budak, sözlerini şöyle sürdürdü:"Markalaşma projeleri başlatıyoruz. Marka kentin, kentle özdeşleşmişmarkalarla ortaya çıkacağı veya yaşayacağı gerçeğinden hareketle Antalyamarkalarının güçlendirilmesi ve tanıtımına destek verilecek. ATSO üyelerininmarkalaşmasına katkı sunulacak. Antalya mağazası projeleri, Antalya restoranları,özgün kimliğe sahip sokak dizaynı, yerel ve geleneksel ürünlerin geliştirilmesiprojeleri gerçekleştirilecek. Antalya Mesleki Eğitim Kurumları Destekleme Projesiile sektörlerin ihtiyaç duyduğu alanlarda eğitim veren meslek liseleri ve yüksekokullarının eğitim ve öğretim kalitesinin geliştirilmesine destek olunacak."
AA

 


Geri Dön