24 / 04 / 2024

UFO'dan aydınlatmalı ısıtıcılar geliyor!

UFO'dan aydınlatmalı ısıtıcılar geliyor!

Sigara tiryakileri, otel ve restoranların açık alanları için yeni bir ısıtıcı modeli geliştiren UFO'nun satışlarına doping etkisi yaparken, şemsiye üreticilerine de ilham kaynağı oldu



Üreticilerin ısıtıcılı şemsiye geliştirmek için işbirliği teklifi getirdiğini söyleyen UFO Başkan Vekili Yeşil, "Sırada ısınma giderlerini yüzde 50 düşürecek aydınlatmalı ısıtıcılar var" dedi

Sigara içme yasağı, restoranlardan eğlence mekanlarına krizde ciro kaybı yaşamak istemeyen pek çok şirketi 'açık alanlarını' değerlendirmeye iterken, farklı sektörler içinde yeni pazar fırsatı yarattı. "Kış geldiğinde açık alanlarda şal da kurtarmayacak" diyerek yağmura ve fırtınaya dayanıklı özel ısıtıcıları 1 ay önce iç piyasaya sunan UFO, aylar öncesinden firmalardan gelen talebi değerlendirdi ve çok kısa bir sürede 125 bin adetlik satışı yakaladı.

IP34 standardına sahip yeni ısıtıcıları ilk olarak 2009 yılının başında ihracata yönelik olarak geliştirdiklerini söyleyen UFO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Abdullah Yeşil, "Hortumla bile ıslansa çalışmaya devam edecek bu ürünlerden 250 bin adedi 1 ay önce iç piyasada satışa çıkardık ve yarısı satıldı. Sadece Etiler'de 8 ayrı noktadan sipariş aldık" dedi. Sigara yasağının krizde ısıtıcı pazarını yüzde 30 büyüttüğünü belirten Yeşil, bunu şemsiye firmalarının da fırsata çevirmek istediğine dikkat çekti. Yeşil, "Şemsiye üreticileri de yeni ürünler geliştirmeye başladı. Çok değişik büyüklükte şemsiyeler geliştirerek bu şemsiyelerin ortalarına ısıtıcı yerleştirme projesini bize getirdiler. Bu tür işbirlikleri önümüzdeki dönemde gündeme gelebilir" diye konuştu.

Satış hedefi 1.5 milyon adet

2010 yılından itibaren geliştirecekleri en yeni ürün grubunun ise 'aydınlatmalı ısıtıcılar' olduğunu açıklayan Abdullah Yeşil, "Mutfak, banyo ve salon tipinde geliştireceğimiz bu üründe hem ısıtma hem de aydınlatma düğmesi olacak. Böylece kullanılmayan oda ve alanlarda her iki gider kolaylıkla engellendiği için, ısınma giderlerini yüzde 50 düşürecek. Bu da pazarda ilk olacak. Satışların böylece 1 milyon 500 bin adetlere çıkmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Geçen yılki 800 bin adetlik genel ısıtıcı satışlarının bu yıl krizle 700 bin adede gerilemesini beklediklerini ancak sigara yasağıyla büyüme trendi yakaladıklarını belirten Yeşil şöyle devam etti: "2010 Nisan ayına kadar 1 milyon adetlik ısıtıcı satışlarının yarıya yakınını 'açık alan ürünü' alacak. Bu ürünlerin 250 bin adedini iç piyasa, 250 binini de Avrupa'dan Yeni Zelanda'ya kadar ihracat olarak planladık."

İşyeri önlerine ısıtıcı konacak pazar 2011'de doyuma ulaşacak

Açık hava ısıtıcılarının sadece otel ve restoranlardan değil sigara yasağıyla fabrika ve işyerleri önlerinde de kullanım alanı bulacağını vurgulayan Abdullah Yeşil, "Gittikçe daha çok mekan sigara yasağıyla doğan ihtiyaç ve potansiyeli farkederek uygun alanlarını açık alana dönüştürecek. Böylece açık alan pazarının 2011 yılında doyuma ulaşacağını öngörüyoruz" dedi. Açık alan ısıtıcılarının fiyatları ise 150 ile 300 lira arasında değişiyor.
Vatan


Geri Dön