28 / 03 / 2024

Ufuk Güldemir Yaban Hayatı Müzesi'nin temeli atılıyor

Ufuk Güldemir Yaban Hayatı Müzesi'nin temeli atılıyor

"Ufuk Güldemir Yaban Hayatı Müzesi"nin temeli, yarın, Güldemir'in 3. ölüm yıl dönümünde atılacak



Ufuk Güldemir Eğitim ve Kültür Vakfı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, gazeteci Ufuk Güldemir'in 3. ölüm yıl dönümünde ailesi ve yakınları tarafından, vakıf çatısı altında çok sayıda faaliyet gerçekleştirilecek.

Bu kapsamda, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) bünyesinde kurulacak "Ufuk Güldemir Yaban Hayatı Müzesi"nin temelleri yarın atılacak.

Müzede başta Anadolu olmak üzere Asya, Afrika, Avrupa ve Amerika kıtalarına ait çok sayıda hayvan türü sergilenecek.

Müzenin ilk koleksiyonları, gazeteci Ufuk Güldemir'in varisleri ve İTÜ İnşaat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Antonio L. Trupia tarafından bağışlandı.

Dünyadaki 128 Doğa Bilimleri ve Yaban Hayatı Müzesi'nin 53'ü Yale, Harvard, Cornell, Berkeley, California, Manchester ve Kopenhag gibi seçkin üniversitelerin bünyesinde bulunuyor.
AA

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Güldemir adına müze kuruluyor

Avcılığa olan ilgisiyle de tanınan ve 2007'de hayata veda eden gazeteci Ufuk Güldemir'in anısına "yaban hayatı müzesi" kuruluyor. İstanbul Teknik Üniversitesi bünyesinde kurulacak olan "Doğal Yaban Hayatı Koruma Müzesi"nde birçok yaban hayvanının dondurulmuş figürleri bulunacak. Müzenin temel atma töreni Güldemir'in ailesi ve İTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin'in de katılımıyla bu sabah yapılacak. Müzenin açılışı ise önümüzdeki yıl gerçekleşecek. Temel atma töreni, Ufuk Güldemir'in kurduğu "Yaban TV" kanalından da canlı yayınlanacak.
Sabah


Geri Dön