25 / 04 / 2024

Uğur Dumankaya: Fikirtepe'de yanlış fiyatlandırma yapılıyor!

Uğur Dumankaya: Fikirtepe'de yanlış fiyatlandırma yapılıyor!

Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı olan Uğur Dumankaya, İstanbul Fikirtepe'de tecrübesiz müteahhitlerin yanlış fiyatlandırma yaptığını belirterek, bunun bölgede büyük bir krize sebep olabileceği uyarısında bulundu.



Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, İstanbul Fikirtepe'de 25 bine yakın konutun birden devreye gireceğine dikkat çekerek, bunun bölgede ciddi bir rekabete yol açacağını söyledi. Dumankaya, "Burada amatör oyuncular sıkıntı oluşturabilir. Bölgede tecrübesiz çok fazla firma var ve yanlış fiyatlandırma yapıyorlar. Bizim maliyetlerimizin altında rakamlarla satışa çıkan firmalar var. Maliyetlerin henüz farkında değiller. Bu da Fikirtepe'de ileride bir krize sebep olabilir." dedi. 


Dumankaya İnşaat'ın Sancaktepe'de satışlarına başladığı Dumankaya Mozaik Projesi'nin tanıtıldığı toplantıda konuşan Uğur Dumankaya, "Fikirtepe çok kıymetli bir lokasyon, bu sebeple oradaki en ufak bir denge bozukluğu tüm Anadolu yakasında dengeleri bozabilir." uyarısında bulundu. Fikirtepe'de fiyatlandırmada rekabete girilmemesi gerektiğini belirten Dumankaya, "En çok finansman gerektiren projeler kentsel dönüşüm projeleri dolayısıyla Fikirtepe'de de rekabet fiyatlandırmada olmamalı. Fiyat rekabeti yerine bizim orada ustalığımızı ortaya koymamız lazım." ifadelerini kullandı. 


Dumankaya Mozaik projesinin mimari farklılıkları mükemmel bir uyum ile bir araya getirdiğini dile getiren Uğur Dumankaya, bu projede, alışılagelmiş tek tip konutlardan sıyrılarak, her zevke, her tarza hitap eden farklı mimari yapılan aynı çatı altında toplamayı amaçladıklarını ifade etti. Dumankaya İnşaat Pazarlama Müdürü Soner Keleş ise projenin İstanbul'un içinde ama İstanbul'un gürültüsünden uzak bir lokasyonda yer aldığını söyledi. 


Keleş, ayrıca projenin İstanbul'da kişi başına düşen yeşil alanda ön sıralarda yer alan bir ilçede gerçekleştirdiklerini, yaklaşık yüzde 75'inde yeşil alan bulunacağını ifade etti. Projenin 64 dönüm arazi üzerinde toplam 3 etapta 799 adet birbirinden farklı konutlardan oluştuğunu vurgulayan Keleş, "Burada tıpla bir mozaik gibi farklı mimari yapılan bir araya getirerek bir bütün oluşturduk. Dumankaya Mozaik'te binalar tek tip değil, daireler birbirinin kopyası değil, meydan ve bahçeler bir öncekinin tekran değil." dedi. Nisan 2017'de teslim edilmesi planlanan projede konutlar 154 bin liradan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak. 450 metrekare büyüklüğündeki sosyal tesis içinde fitness alanı, soyunma odalan ve duşlar, saunalar, hobi odası bulunuyor. 


Dumankaya İnşaat'ın 2014 yılı ilk altı aylık verileri hakkında konuşan Yönetim Kurulu Başkan Vekili Barış Dumankaya, bu yılın ilk altı ayında İstanbul'daki 10 farklı projeden 600 adet satışıyla toplam 225 milyon lira ciro elde ettiklerini açıkladı. Barış Dumankaya, cironun yüzde 65'inin Avrupa yakası, yüzde 35'ini ise Anadolu yakasından sağladıklarını kaydetti. 2013 yılma göre toplam yüzde yirmilik bir büyüme yakaladıklarının altını çizen Banş Dumankaya, 2014 yılı ciro hedeflerinin de 580 milyon TL olduğunu söyledi.


Ekonomi Gazetesi 


Geri Dön