26 / 04 / 2024

Uğur Dumankaya: İnşaat 6 milyonluk dönüşümle büyüyor!

Uğur Dumankaya: İnşaat 6 milyonluk dönüşümle büyüyor!

İnşaat sektöründeki büyümenin son dönemde hızlandığını belirten Dumankaya Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, bu ivmede 6 milyon konutu içeren kentsel dönüşüm çalışmalarının önemli rol oynadığını söyledi.



İnşaat sektöründeki büyümenin son dönemde hızlandığını belirten Dumankaya Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, bu ivmede 6 milyon konutu içeren kentsel dönüşüm çalışmalarının önemli rol oynadığını söyledi. Dumankaya, şöyle konuştu: "2014 yılı için konuşmak gerekirse, Mütekabiliyet Yasası ile yabancı yatırımcılara satışlar GSMH içerisinde inşaat sektörünün payını artırıcı nitelikte olmuştur. İnşaat sektörünü tek başına bir yapı olarak düşünmemek gerekir. Sektör, kendisine bağlı 250'den fazla alt sektörün ürettiği mal ve hizmete talep yaratan önemli bir organizasyon konumundadır. Bu hareketlilik inşaat sektörünün 'ekonominin lokomotifi' olmasına neden olmaktadır. Bu sebeple de genel ekonomik veriler ve gidişat ile Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, 6 milyon konutu içeren kentsel dönüşüm çalışmalarının inşaat sektöründe büyümeye ivme kazandırdığını söyledi Avantajlı satışlar devam ediyor inşaat sektörünün hem istihdama, hem de tüketiciye fırsatlar sunduğunu belirten Dumankaya, istihdam yaratma ihtiyacı artan Türkiye'de sektörün öneminin de daha fazla arttığını kaydetti. Dumankaya, ruhsatlı projeler için geçerli olan yüzde Tlik KDV avantajına sahip sayılı markalı konut projesi olan Dumankaya Mozaik'in kısa süreli olarak uygun fırsatlarla tüketiciye ev sahibi olma şansı tanıdığını söyledi. 


Dumankaya inşaat tarafından, hayata geçirilen Dumankaya Mozaik, 149 bin liradan başlayan lansman fiyatları ve stok avantajları ile müşterilerin beğenisine sunuluyor. 

inşaat sektöründeki süreç hep paralel ilerlemektedir." Yabancıların ilgi odağı Gayrimenkul sektörünün gerçekleştirdiği projelerle yabancı yatırımcının ilgi odağını Türkiye'ye çektiğini kaydeden Dumankaya, "Bu sayede pek çok firma satışlarının önemli yüzdelerini de yabancı alıcıya yapıyor" dedi. Dumankaya, Dumankaya İnşaat olarak yabancıya yaptıkları satışların toplam satışlarının yüzde 30'unu oluşturduğunu söyledi. Dumankaya, bu nedenle sektörün ihracatçı bir kimliğinin de bulunduğu düşüncesinde olduğunu ifade ederek, "Gelinen bu noktada, şu an dış piyasadaki faaliyetlerimizde de en az iç piyasadaki kadar verim alıyoruz. İnşaat sektörünün ekonomiye ve cari açık makasının daralması yönünde yaptığı katkılar yadsınamaz derecede büyük ve önemlidir" dedi. 




Milliyet İnşaat 


Geri Dön