29 / 03 / 2024

Uğur Dumankaya: Türkiye'nin önünde olmanın avantajlarını kullanın!

Uğur Dumankaya: Türkiye'nin önünde olmanın avantajlarını kullanın!

Almanya'da konferanslar veren Dumankaya inşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, günümüz trendleri, inşaat sektörü gibi konulardaki deneyimlerini paylaştı. Dumankaya; "'Türkiye'nin önünde olmanın avantajlarını kullanın" dedi...



Almanya'nın çeşitli kentlerinde konferanslar veren Dumankaya inşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, günümüz trendleri, inşaat sektörü gibi konulardaki deneyimlerini paylaştı. Dumankaya, "Almanya'nın her sektörde gelişmiş olduğu bir gerçek. Bu avantajınızı kullanarak hem kendi isletmelerinizi geliştirebilir, hem de Türkiye'ye bu birikimi taşıyabilirsiniz" dedi. 


Farklılaşma, yenilikçilik ve sürdürülebilirlik temelleri üzerine kurduğu çalışma anlayışı ile kente kimlik katan gayrimenkul projelerini hayata geçiren Dumankaya İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, Almanya İş Hayatı Dernekleri Federasyonu'nun (BUV) davetlisi olarak Almanya'daki iş adamlarına deneyimlerini ve sektörel bilgi birikimini aktardı. Türkiye'de genç iş adamları, öğrenciler, Anadolu'daki demekler ile ilişkiler kurmak amacıyla çeşitli illerde konferanslar veren Dumankaya, bu kez Almanya'daki dernekler ve işadamları ile buluştu. 


Dumankaya'nın ilk durağı Köln ve Stuttgart oldu. Bugünün dünyasındaki değişimlerin çok hızlı ve keskin olduğunu söyleyen Dumankaya, "Bizim açımızdan ayak uydurabilmek artık yetmez, aynı zamanda bu değişim ve trendleri yönetebilmeliyiz de. Dumankaya İnşaat olarak biz hep sektörün bir adım önünde olmak için çabaladık. Öncü rol bilgiyi ve deneyimi saklayarak değil, paylaşarak gerçekleştirilir" dedi. Bu anlayışa sadık kalarak 51 yıllık deneyimlerini genç kuşaklara, iş adamlarına ve sektörel derneklere aktarmak için Türkiye ve dünyada pek çok yer gezdiğini ve gezmeye de devam edeceğini kaydeden Dumankaya, "Günümüz trendlerini, hatta gelecek trendlerini zamanında yakalamak ve değerlendirmek için katıldığım konferanslardaki bilgi paylaşımını ve karşılıklı etkileşimi çok önemsiyorum. Bu yüzden her fırsatta özellikle genç kuşak ve öğrenciler olmak üzere sık sık insanlar ile bir araya geliyorum" şeklinde konuştu. 


Stuttgart'ta İş Hayatını Destekleme Demegi'nin (SELF e.V.) onuncu yılı münasebetiyle tertiplenen programa katılan Dumankaya, işadamlarına uzun vadeli düşünme, geleceğe yönelik planlama yapma ve ekip çalışması konusunda tavsiyelerde bulundu. Dumankaya, şirketlerin büyüme, markalaşma, kar etme gibi hedeflerinin asıl hedef olması gereken 'işletmenin değerinin artırılmasına' hizmet eden araçlar olduğunu vurguladı. İşletmelerin misyon ve vizyonunun en baştan tespit edilmesi durumunda bunun faydasının görüleceğine değinen Dumankaya, 'kente kimlik katan projeler' girişimlerini de bu açıdan değerlendirdi. 


Almanya'nın teknolojik olarak gelişmiş olduğunu belirten Dumankaya, "Almanya'nın her sektörde gelişmiş olduğu bir gerçek, inşaat sektörü de buna dahil. Bu açıdan sizler bizden öndesiniz. Bu avantajınızı kullanarak hem kendi işletmelerinizi geliştirebilir, hem de Türkiye'ye bu bilgi ve tecrübe birikimi taşıyabilirsiniz" dedi. 


SELF Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Toker de, bu tür programlarımız devam edeceği sözünü verirken, SELF Genel Sekreteri Murat Altuntaş, Türk ve Alman işadamlarının buluşabileceği platformları oluşturmaya gayret ettiklerini dile getirdi. Dumankaya İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, Türkiye'deki şehirlerin yanı sıra Almanya şehirlerini de gezerek sektördeki birikimini gene kuşaklarla paylaşıyor. 


Zaman Avrupa


Geri Dön