29 / 03 / 2024

Uğur Dumankaya'dan mütekabiliyet yasası açıklaması!

Uğur Dumankaya'dan mütekabiliyet yasası açıklaması!

Nihat Zeybekci’nin yabancılara konut satışının döviz kazandırıcı hizmet kapsamına alınması için bakanlık olarak çalıştıklarını söylemesi sektöre umut yarattı. Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, konuyla ilgili açıklama yaptı.



Yabancıya konut satışının 2016’da 10 milyar dolara ulaşması öngörülürken, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin yabancılara konut satışının döviz kazandırıcı hizmet kapsamına alınması için bakanlık olarak çalıştıklarını söylemesi sektör temsilcilerinde umut yarattı.


Konuyla ilgili açıklama yapan Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, inşaat sektörü olarak ülkenin marka değerini ihraç ettiklerini belirterek “Mütekabiliyet Yasası’ndan bu yana sektör yabancıya satışlar noktasında önemli bir sınav verdi ve kısa bir süre içerisinde ürettiğimiz değerlerin ihracına başladık. Sektörün önemli bir ihracat kalemi ortaya koyduğunu söylersek yanılmış olmayız. Ülkeye döviz girdisi sağlayan sektörümüzün ihracat teşviklerinden yararlanması noktasında planlamalarının olduğunu ifade etmeleri bizim açımızdan oldukça olumlu bir sonuç” dedi.


Star


Geri Dön