23 / 04 / 2024

Uğur Erdener, Uluslararası Olimpiyat Komitesi yönetimine giren ilk Türk spor adamı oldu!

Uğur Erdener, Uluslararası Olimpiyat Komitesi yönetimine giren ilk Türk spor adamı oldu!

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener, Uluslararası Olimpiyat Komitesi' nin ( IOC ) Rusya'nın Soçi kentinde yapılan genel kurulunda yönetim kuruluna seçildi...



TMOK Başkanı Prof.Dr.Erdener, IOC yönetimine giren ilk Türk spor adamı olurken, seçimdeki rakibi Dick Pound'u oylamada 51-42 ile geride bıraktı.


Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener, Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin (IOC) Rusya'nın Soçi kentinde yapılan genel kurulunda yönetim kuruluna seçildi. Prof. Erdener'in bu başarısıyla ilk kez bir Türk spor adamı IOC yönetim kurulunda yer almış oldu. Oylamada Erdener 51 oy alırken, seçimdeki rakibi Dick Pound 42 oy toplayabildi. Erdener, kendisine verilen bu yeni görevle ilgili, "Hem kendi adıma hem ülkem adına son derece gururluyum. Bu yeni görevle sorumluluklar da artıyor gereklerini de yerine getirmek lazım. En iyi şekilde görev yapmak istiyorum" dedi. 


En çok altın ABD'ye ev sahibi Rusya 5'inci

Kış Olimpiyatları ile ilgili madalya tahminlerinde en çok altın madalya ABD'ye verilirken toplam madalyada ise Norveç ilk sıraya çıktı. Soçi'de 21'i altın olmak üzere 26 ülkenin madalya alması bekleniyor ki bu Torino ve Vancouver'daki sayıyla eşit. Kazanacağı öngörülen 16 altın madalya ile Norveç'i geride bırakan ABD'nin yıldızları ise birden fazla altın almaları beklenen sporcuları olarak; Ted Ligety (kayak-alp disiplini), Steven Holcomb (Bob Sleigh) ve Shani Davis (sürat pateni) gösteriliyor.


Sahne Kelime'nin

Soçi 2014'te Türk sporcuların mücadelesi bugün kayaklı koşu branşında Kelime Çetinkaya'nın katılacağı skiathlon yarışıyla başlayacak. Çetinkaya'nın yarışı, dağ bölgesindeki Laura Kayaklı Koşu ve Biatlon Merkezi'nde TSİ 12.00'de başlayacak. Çetinkaya, Soçi 2014'te yarışacağı 3 ayrı disiplinde de bugüne kadarki en iyi derecelerini almayı hedefliyor. 


Sabah Gazetesi 



Geri Dön