19 / 04 / 2024

Uğur Kaymak: Sağlığını önemseyenler seramik kaplama ürünleri tercih ediyor!

 Uğur Kaymak: Sağlığını önemseyenler seramik kaplama ürünleri tercih ediyor!

Mutfaklarımızda yer almaya başlayan seramik kaplamalı ürünler sağlığa duyarlı malzemelerden üretilerek lezzetli ve sağlıklı yiyecekleri tercih edenlerin seçimi oluyor. Emsan Genel Müdürü Uğur Kaymak seramik ürünler hakkında bilgi verdi...



Mutfaklarımızda yer almaya başlayan seramik kaplamalı ürünler sağlığa duyarlı malzemelerden üretilerek lezzetli ve sağlıklı yiyecekleri tercih edenlerin seçimi oluyor. 


Mutfaklarda sıklıkla kullandığımız tencere, tava ve fırın kaplarında bugüne kadar kullanılanlardan farklı bir yüzey kaplama teknolojisi geliştirildi. Son zamanlarda sağlıklı beslenmenin öneminin de artmasıyla birlikte mutfaklarda kullandığımız ürünlerde seramik kaplama kullanılıyor. Seramik kaplamalı tava ve tencereler gıdalarda bulunan vitamin ve mineralleri ile etkileşime girmediğinden pişirilen yemeklerin daha sağlıklı olmasını sağlıyor.


Sağlıklı Beslenme Bilincinin Artmasıyla Seramik Malzeme Kullanımı Yaygınlaşıyor

Yüksek ısılarda kimyasal bozulmaya uğramayan yapısı, üretiminde sağlığa zararlı kanserojen maddelerin kullanılmaması ve bakteri oluşumuna engel hijyenik yapısıyla seramik malzemelerin kullanıldığı ürünler insan sağlığını düşünerek tasarlandı. Emsan Genel Müdürü Uğur Kaymak seramiğin tercih edilmesine ilişkin görüşlerini söyle belirtti : “Günümüzde çeşitli hastalıkların ortaya çıkmasıyla beraber insanlar sağlıklı beslenmeye daha çok özen gösteriyor. Yediğimiz gıdalar kadar bunların pişirilme şekli ve pişirildiği kapların da sağlığımıza etkileri olmakta.”


Seramik Ürünlerle Sağlıklı Yiyecekler Pişirirken Zamandan da Kazanın

Son zamanlarda tencere ve tavalarda seramik kaplama dönemi başladı. Seramik malzemeli ürünler besinleri pişirirken mineralleri ve vitaminleri kaybetmediği için besinlerin kendi doğal aromasıyla daha lezzetli pişmelerinde yardımcı oluyor. Seramik kaplaması sayesinde elde edilen sert yüzey sayesinde çizilmeyen uzun ömürlü kullanımı, yemekleri kısa sürede pişirmesi ve yanmaz yapışmaz özelliği seramik ürünlerin tercih edilirliğini arttırmakta. Emsan Genel Müdürü Uğur Kaymak “Seramik ürünler başta sağlık olmak üzere zaman ve enerjiden de tasarruf sağlıyor. Seramik ürünler; besinleri vitaminlerini kaybetmeden sağlıklı olarak pişirmekle birlikte, yüksek ısıda dahi bozulma riskini ortadan kaldırıyor. Ayrıca bakteri oluşumunu önleyerek, kullanıcılara hijyenik bir pişirme ortamı sağlıyor. Pratik olan seramik malzemeli tava ve tencerelerin temizlenmesi de oldukça kolay. Dünyada sağlıklı pişirme yöntemi olarak bilinen seramik kaplamalı ürünlerle hem vakitten tasarruf edip hem de sağlıklı yiyecekler pişirmek mümkün. Bununla beraber, ürünlerinizin uzun ömürlü olması için bazı tavsiyelerimiz var. Seramik kaplamalı ürünlerinizi bulaşık makinesi yerine elde yıkamayı tercih edin. Zira bulaşık makinesi deterjanları ve tuzları, tıpkı benzer malzeme olan cam bardaklarda yarattığı duman görüntülü etkisi gibi seramik kaplamaların ömrünü kısaltmakta. Zaten yapışmaz özelliği sayesinde yumuşak bir bulaşık süngeri ile ılık suda hemen temizlenebilir.”  dedi.


Geri Dön