19 / 04 / 2024

Uğur Okulları 2018'de 25 yeni okul inşa edecek!

Uğur Okulları 2018'de 25 yeni okul inşa edecek!

Uğur Okulları, 2017-2018 eğitim öğretim döneminde 25 yeni okul yatırımı yapacak. Bu okullar için 600 milyon lira harcanması öngörülüyor. Beş yıllık strateji kapsamındaki 'Uğur Üniversitesi' yatırımı da geliyor.



Uğur Okulları, 50. yaşında; 2017- 2018 eğitim-öğretim yılında; 50 kampüse ulaşmayı hedefliyor. Elli kampüse ulaştıktan sonra 'tematik' üniversite yatırımı da gelmesi yakın zamanda. 


Uğur Okulları Genel Müdürü Nevzat Kulaberoğlu, "Beş yıllık stratejik planımızda üniversite kurmak var. Fizibilitesini yapıyoruz. Fikirsel altyapısını tartışıyoruz. Belli bir olgunluğa geldi. 'Uğur Bilim ve Teknoloji Üniversitesi' gibi belli bir alanda uzmanlaşmış, tematik bir üniversite olacak. Ayrıca Amerika'da Uğur Hazırlık Liseleri'ni açmak istiyoruz. Tüm yatırım planlarımızı bu yönde yapıyoruz" ifadeleri ile açıklamalarda bulundu. 


Bugün 104 okul ve 13 kampüsle okul öncesinden lise son sınıfa kadar eğitim verdiklerini anlatan Kulaberoğlu, "2017-2018 eğitim öğretim döneminde Türkiye'nin dokuz farklı ilinde 25 yeni okul yatırımı yapacağız. Okul bazında ortalama 30 milyon liradan toplam 600 milyon lira yeni yatırım öngörüyoruz. Bu yatırım planına göre yeni dönemde merkez ve isim hakkı verdiğimiz okullarda 5 bin kişilik yeni istihdam yaratacağız" diye konuştu.


1968'de Laleli'de ilk dersini veren Uğur Dershaneleri'nin bugün, Türkiye'nin her noktasına ulaşan bir eğitim kurumuna dönüştüğünü anlatan Kulaberoğlu, "Uğur Okullarında eğitim alan öğrenci sayısı 65 bin. Bu yılın ilk altı ayında öğretmenlik için yaklaşık 70 bin başvuru aldık" diye konuştu. Okulların bir kısmını kendilerinin yönettiğini bir kısmını franchise yaptıklarını anlatan Kulaberoğlu, "Franchising verirken 49 yılın bir kısmında bizimle beraber olan kurucuları tercih ediyoruz. Niteliği bilen, işin içinde olan eğitimcileri tercih ediyoruz" dedi.


Okullaşmada çok hızlı gitmelerinin nedenlerini anlatan Kulaberoğlu, "Geçen yıl 15 Temmuz'dan sonra bin 161 cemaat okulu kapandı. Sektörde boş bir alan oluştu. Diğer yandan devlet eğitimi stratejik olarak destekliyor. Türkiye'de şu anda k12 yani anaokulundan lise düzeyine kadar eğitim alan 18.5 milyon öğrenci var. Bu öğrencilerin öğrenci sayısı bazında sadece yüzde 6.5'i özel öğretimde. Bunun 2019 yılsonuna kadar yüzde 12'ye çıkması öngörülüyor. Uğur Okulları gibi sadece eğitim için faaliyette bulunan okulların alanı doldurması düşüncesiyle hareket ediyoruz" ifadesini kullandı.


Dünya 


Geri Dön