24 / 04 / 2024

Uğur Okulları 3 kıtada 350 okul açacak!

Uğur Okulları 3 kıtada 350 okul açacak!

26 Kasım 1968'de Laleli'de ilk dersini vererek öğrencilerini üniversiteye hazırla 4 Uğur Dershaneleri bugün, dönüştüğü Uğur Okulları ile Türkiye'nin her noktasında donanımlı eğitim olanakları sunuyor.



26 Kasım 1968'de Laleli'de ilk dersini vererek öğrencilerini üniversiteye hazırla 4 Uğur Dershaneleri bugün, dönüştüğü Uğur Okulları ile Türkiye'nin her noktasında donanımlı eğitim olanakları sunuyor. Eğitimin Türkiye için öneminin yaşanan mJ 15 Temmuz saldırısı ile birlikte daha da öne çıktığını ifade eden Uğur Okulları Genel Müdürü Yücel Yücel, "Kendi halkına bunu yapabilenler ne şekilde eğitilmiş, bu lı nasıl bir eğitim almışlar... Eğitimde nerelerde yanlış yaptığımız hakkında kenci sorgulamamız gerekiyor" ifadesini kullanıyor. Uğur Okulları olarak yatırımlarına devam edeceklerini ve hiçbir şekilde ertelemeyeceklerini anlatan Yücel, "Ama: 2023 yılında üç kıtada 350 okula ulaşıp dünyanın en büyük, başarılı ve saygın 0$ kurumlarından biri olmak" diyor. 2016-17 eğitim öğretim döneminde 12 yeni kaı yatırımı gerçekleştirdiklerini kaydeden Yücel, böylece toplam 36 bin öğrenci buluşacaklarının altını çiziyor. Yücel, "Eğitimde yapacağımız en önemli işlerden ailesini, vatanını, milletini ve doğayı seven bireyler yetiştirmek için vargücürij çalışmaya devam etmek olacak" diyerek vizyonlarının altını çiziyor.



5 Temmuz’da yaşanan hain saldırının ardından  ekonominin yara almaması için yatırımlarına JL son hızla devam eden kurumlardan biri de Uğur Okulları. Kırksekiz yıl önce 3 derslikli bir dershane ile başlayan ve şimdilerde anaokulundan üniversiteye kadar dev bir eğitim kurumuna dönüşen Uğur Okulları, 2023 için üç kıtada 350 okul hedefi koymuş durumda. Sınıflardan öğretmenlere ve eğitim sistemine kadar özgün bir kurum olmayı hedeflediklerini anlatan Uğur Okulları Genel Müdürü Yücel Yücel, “Yeni kampüsler açtık, açmaya devam ediyoruz. Yeni dönemde ise yüzde 100’lük bir büyüme hedefliyoruz” diyor. Sürekli nerelerde nasıl yatırımlar yapabiliriz konusunun üstünde çalıştıklarının altını çizen Yücel, “Ekiplerimiz bu konuya ciddi bir mesai harcıyorlar. Önümüzdeki 5 yıl içinde kampüs sayımızı 100’e çıkarmak istiyoruz” ifadesini kullanıyor. Devletin özel okullarla ilgili teşvik sistemini de değerlendire Yücel, Türk, «i genelinde teşvik ile okutulan öğrenci sayısın i fazla olması gerektiğine dikkat çekiyor. Yücel sistemin dünya standartlarına uygun olduğunu düşünüyoruz. Amerika'da tüm okullarda be r a sistem uygulanıyor. Devlet teşviki olmasa özeli okuyan çocuk sayısı azalır ve devletin yükü al


Türk iş dünyası, 15 Temmuz’dan sonra büyük birlik mesajı veriyor, ekonomiye destek mesa açıklıyor. Siz bu yeni dönem için neler düşünüyorsunuz?


15 Temmuz’da büyük bir felaketin eşiğimi döndük. Kalkışmanın yaşandığı gece millet olarak bunun karşısında durduk ve birbirimize keres Kendi halkına bunu yapabilenler ne şekilce bu insanlar nasıl bir eğitim almışlar... Eğimi nerelerde yanlış yaptığımız hakkında kendimi sorgulamamız gerekiyor. Tabii ki bundan soa ülkemize ve özellikle de gelecekte en büyük gücümüz olacak olan çocuklarımıza çok daha fazla sarılmalıyız.


Bundan sonra her şey çok daha farklı olacaktır diye düşünüyorum. Kutuplaşmalar yerini birlik ve vılııift bırakacak. Özelikle bizler daha iyiye net için nasıl adımlar atmamız gerektiğini düşünmek zorundayız. Eğitimde yapacağımız en aiısterden biri ise ailesini, vatanını, milletini ve mı bireyler yetiştirmek için var gücümüzle devam etmek olacak.


Siz yeni dönemde ekonomiyi desteklemek için neler yapacaksınız?


Eğitime değer katan, eğitimde fırsat eşitliği sunmak sarf eden ve bu hedefle eğitim yatırımları littnr olan bir kurumuz. 2016-17 eğitim âdeminde 12 yeni kampüs yatırımı oruz. En büyük amacımız hem za. gençlerimize en iyi eğitimi verebilmek sermayesine katkıda bulunmak.


Bpjam 12 yeni kampüs ile birlikte toplam emriyle buluşacağız. 48 yıl önce kurulan ve ceşehir Uğur Eğitim Kurumlan ’mn temelini 1 Hijğur markasını her yıl biraz daha : çok farklı bir noktaya taşımayı ıırc. Okul öncesinden başlayarak fiziki şartları, öğretmen kadrosu, STEM laboratuarları, nehberlik hizmeti ve sınava hazırlık merkezlerimizle özgün bir eğitim kurumu olmayı hedefliyoruz. Yeni açılan kampüslerimizin her biri için yaklaşık 25 milyon TL’lik bir yatırım gerçekleştirdik. Yarım asırdır devam eden akademik başarı geleneğimizi kampüs yatırımlarımızla önümüzdeki dönemde de sürdüreceğiz. Amacımız her öğrenciye eşit eğitim hakkı sunabilmek.


Eğitim sektörünün 2023 hedefi için neler düşünüyorsunuz? Sizce sektör hedefine ulaşacak mı?


Biliyoruz ki eğitime ayrılan kaynaklar yüksek bir oranda arttı. Ancak yine de dünyanın hiçbir yerinde sadece devlet eliyle eğitim hizmeti yapılmıyor. Eğitimde özel sektörün en az orana sahip olduğu ülkelerden biriyiz. Şu an yüzde 4 olan oranı,


2023’lerde yüzde 15’lere çıkarabilmeyi arzu ediyoruz.


Özel okullaşma oranının diğer ülkelere göre düşük kalmasının sebebi nedir? Bu oran nasıl yükseltilebilir?


Daha önceki yıllarda devlet desteğinin olmayışı özel okullaşmanın diğer ülkelere oranla düşük kalmasına sebep olmuştu. Bu oran devlet teşviki ile artırılabilir düşüncesindeyiz.


Devletin öğrenci başı verdiği teşvik sistemi nasıl buluyorsunuz?


Teşvik bedeli bir öğrencinin desteklemesi açısından uygun ancak Türkiye genelinde teşvik ile okutulan öğrenci sayısı daha fazla olmalı.


Bu sistemin dünya standartlarına uygun olduğunu düşünüyoruz. Amerika'da tüm okullarda benzer bir sistem uygulanıyor örneğin. Devlet teşviki olmasa özel okulda okutan çocuğun sayısı azalır ve devletin yükü artar.


Sizin 2023 hedefiniz nedir?


Amacımız 2023 yılında üç kıtada 350 okula ulaşıp dünyanın en büyük, başarılı ve saygın eğitim kuramlarından biri olmak.


Biz Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi’nin uyguladığı bilimsel eğitim programlarıyla öğretmen kadrosunun bireysel gelişimine destek veriyoruz. Uğur Okulları, “öğrenen öğretmen” kadrosu kültürünü benimsiyor. Profesyonel yapılanma ve kurumsallaşmaya önem veriyoruz. Global vizyona sahip eğitmen kadrosuna genişlettik ve 201c-2017 eğitim öğretir: döneminde işinin al öğretmenleri Uğur Ailesi’ne kattık. Ura Okulları’nda göre: alan her eğitmenin yüksek lisans sertifikası almasını destekleyeceğiz. Dünyanın en iyi binalarını da yapsak altın kaplamalı binaıi da inşa etsek, bunun hiçbir önemi yok. Önemli olan öğrenciye el veren, ona dokunan öğretmendir. Hep öğretmendir. Öğretmeniniz mükemmelse eğitimine bir o kadar iyidir. Başarının esas formülü budur.


Uğur Okulları olarak 2015’i nasıl geçirmiştiniz. 2016 nasıl geçiriyor? Yılsonu hedefinizde bir değişil var mı?


Biz sınıflarımızdan öğretmenlerimize ve eğitim sistemimize kadar özgün bir kurum olmayı hedefliyoruz. Yeni kampüsler açtık, açmaya devam ediyoruz. Yeni dönemde ise yüzde 100’lük bir büyüme hedefliyoruz. Üstelik bu yatırımlar sayesinde yüksek oranda istihdam da sağlıyoruz. Şu anda yaklaşık 6 tini çalışanımız var, hedefimiz ise bu sayıyı 12 bine çıkartmak.


Sonrası için yeni yatırımlar planlıyor musunuz* Yatırımlarda bir değişiklik, erteleme olacak mı?


Süreklimerelerde nasıl yatırımlar yapabiliceğiz konusunun üstünde çalışıyoruz. Ekiplerimiz bu konu ciddi bir mesai harcıyorlar. Önümüzdeki 5 yıl içinde kampüs sayımızı 100’e çıkarmak istiyoruz. Yatırımlarımızı ertelemeyi de düşünmüyoruz.





UĞUR OKULLARI NIN TARİHÇESİ HAKKINDA BİLGİ VERİR MİSİNİZ?

Uğur markası, 1968 yılında Enver Yücel'in ileri görüşlü kişiliğinin bir yansıması olarak kuruldu. Üç derslikli Uğur Dershanesi'ni taksitle satın alan Enver Yücel, kısa bir süre içinde en iyi öğretmenleri bünyesine katarak, zengin yayın içerikleri hazırlayarak, eğitim sektöründe yenilikçi ve öğrenci odaklı yatırımlar yaparak en çok tercih edilen "sınava hazırlık” markası olmayı başardı. 2015 yılında dönüşümünü ilk tamamlayan kurum olarak Uğur Liseleri ile eğitim sektörüne yön veren Uğur Eğitim Kurumlan, bugün 95 lisesi, 11 ortaokulu ve okul öncesinden üniversiteye kadar eğitim veren 12 kampüsü ile akademik ve bilimsel eğitim sunmaya devam ediyor.


Capital ek 


Geri Dön