23 / 04 / 2024

Uğur Tatlıcı, "Tat Towers bizim" ilanı verdi!

Uğur Tatlıcı,

Uğur Tatlıcı'nın gazetelere verdiği "Tat Towers bizim" ilanı, Tatlıcı Ailesi'nde suların durulmadığını bir kez daha ortaya koydu



ABD'de yayınlanan Forbes dergisinin zenginler listesine 2006 `da 27'nci sıradan giren ve 2009'da hayatını kaybeden merhum Salih Tatlıcı'nın oğlu Uğur Tatlıcı, ilanda Tat Towers'ın 1/8 payının annesi Nurten Tatlıcı'ya, 1/8 payının kendisine, 6/8'lik payın ise, kendilerinin de mirasçı ve büyük hissesine sahip oldukları babaları M. Salih Tatlıcı'nın terekesine ait olduğunu duyururken, şu ifadelere de yer verdi: "Medeni Kanun'un müşterek mülkiyete ilişkin hükümleri çerçevesinde, söz konusu taşınmazla ilgili, tarafı olmadığımız ya da yazılı izin vermediğimiz kira, işletme ve benzeri sözleşmeler geçersizdir."

Öykü, 2008'de başladı
Bugün bütün tatsızlığıyla süren öykünün başlangıcı, 1988'e uzanıyor. Merhum işadamı Salih Tatlıcı, o gün 20 yıl boyunca tamamlayamadığı Zincirlikuyu'daki Tat Towers projesine başlamıştı. Bu denli uzamasında "kuleler bitince hayatını kaybedeceksin" kehanetinin rol oynadığı projeyi Tatlıcı'nın özellikle bitirmediği ifade edilmişti. Ancak, Tat Towers inşaatı,  2008'de hızlanarak, birkaç ay içinde tamamlanacak duruma geldi.

Güvenlik değişti
Ancak, 2009'da hayatını kaybeden işadamı,  4 milyar doları bulan servetinin 3 milyarlık kısmını, 1992'de evlendiği ikinci eşi Nurten Tatlıcı ile ondan olan Uğur Tatlıcı'ya bıraktı.
1991'de boşandığı ilk eşi Bedriye Tatlıcı'dan olan üç oğlu ise mahkemeye başvurdu. Oğullardan biri olan Mehmet Tatlıcı, tereke davasının sürdüğü mahkemeye verdiği dilekçede, Tat Towers'in kaçak olduğunu belirterek, üvey kardeşi ve annesinin mal kaçırabileceği iddiasıyla hem anahtarların alınmasını hem de güvenlik şirketinin değişmesini istemişti. Talebi kabul e den mahkemede üç kardeşin açtığı miras davası ise sürüyor.
Nagihan Arat

Basında yer alan diğer haberler;

3 milyar dolarlık miras gazete ilanlarına taşındı

Üvey ağabeyi Mehmet Tatlıcı ile davalık olan Uğur Tatlıcı, 'Tat Towers'ta annesi ve kendinden habersiz kira sözleşmesi yapılmaması için ilan verdi
Dünyanın sayılı zenginlerinden Salih Tatlıcı'nın geçen yıl ölümünün ardından çıkan miras kavgası gazete ilanına taşındı. İşadamının mirastan eşit pay bırakmadığı oğlu Mehmet Tatlıcı açtığı tereke davasında Zincirlikuyu'daki Tat kulelerinin anahtarının üvey annesi ve üvey kardeşinden alınmasını istemişti. Bunun üzerine onlar da "Yazılı iznimiz olmadan kira, işletme ve benzeri sözleşmeler geçersizdir" ilanı verdi. Salih Tatlıcı'nın ikinci evliliğinden olan oğlu Uğur Tatlıcı ilanda, iş ve alışveriş merkezi olan kulelerin 1/8 payının annesi Nurten Tatlıcı'ya, 1/8 payının kendisine, 6/8'lik payın ise büyük hissesini ellerinde bulundurdukları Salih Tatlıcı'nın terekesine ait olduğunu duyurdu. Tatlıcı ilanda, "Medeni Kanun'un müşterek mülkiyete ilişkin hükümleri çerçevesinde, söz konusu taşınmazla ilgili, bizim tarafı olmadığımız ya da yazılı izin vermediğimiz kira, işletme ve benzeri sözleşmeler geçersizdir" dedi. 3 milyar dolarlık serveti bulunan baba Tatlıcı, Forbes dergisinin zenginler listesine 2006'da 27'nci sıradan girmişti. Babalarından sonra Tat Towers'ın yönetiminin Uğur Tatlıcı'da olduğunu belirten Mehmet Tatlıcı, ilan için şöyle dedi: "Açtığımız tereke davasında mahkeme tüm mirasçıları söz sahibi yaptı. Ancak bugüne kadar herhangi bir dükkân kiraya verilmiş değil. Uğur'un, 'Dükkânlar, ofisler benden habersiz kiraya verilir' endişesiyle böyle bir ilan verdiğini düşünüyorum."

TAPUDA TARLA İDDİASI!
Baba Tatlıcı, tüm mirasını ikinci eşi Nurten ve ondan olan oğlu Uğur Tatlıcı'ya bırakmıştı. İlk evliliğinden oğullarından ikisini mirastan mahrum bırakırken Mehmet'e ise yalnızca 'mahfuz hisse'den (saklı) pay verilmesini istemişti. Mehmet Tatlıcı Sarıyer 1. Sulh Hukuk Mahkemesi'ndeki tereke davasında, Tat Towers'ın tapuda 'bahçeli ev ve tarla' olarak gözüktüğünü, kaçak olduğunu da savunmuştu. Dava halen sürüyor.
Erhan ÖZTÜRK/Sabah


Geri Dön