25 / 04 / 2024

ÖİB, TTA'ya ait 4 ildeki taşınmazı satışa çıkardı!

ÖİB, TTA'ya ait 4 ildeki taşınmazı satışa çıkardı!

ÖİB, TTA ait Adana, Aydın, Balıkesir ve Diyarbakır’daki taşınmazları satışa çıkardı



Geçici teminat bedelleri 100 bin TL ile 400 bin TL arasında değişen taşınmazlar için 30 Eylül’e kadar teklif verilecebilecek.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, (ÖİB), Tütün Mamulleri, Tuz ve Alkol İşletmeleri A.Ş.’ye (TTA) ait Adana, Aydın, Balıkesir ve Diyarbakır’daki taşınmazları satışa çıkardı. Geçici teminat bedelleri 100 bin TL ile 400 bin TL arasında değişen taşınmazlar için 30 Eylül’e kadar teklif verilecebilecek.

ÖİB’nin TTA’ya Ait Varlıkların Özelleştirilmesi Hakkında İhale ilanı Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre  Adana  Seyhan’daki 13 bin 415 metrekare yüzölçümlü taşınmaz 400 bin TL, Aydın Merkez’deki 461 metrekarelik taşınmaz ve üzerinde bulunan binalar 100 bin TL geçici teminatla, "satış" yöntemiyle ihale edilecek. Balıkesir Ayvalık’taki 45 bin 76 ve 2 bin 480 metrekarelik iki taşınmazlar ve su taşınmazlar üzerinde bulunan binaların, yer altı ve yer üstü düzenleri satış yönetimiyle özelleştirilecek. Devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan taşınmazın toplam 2 bin 656,68 metrekarelik kısmının 16 Aralık 2031 yılına kadar tesis edilen kullanım izni devredilecek. Bu taşınmazların geçici teminat bedeli toplam 300 bin TL olarak belirlendi. Diyarbakır Silvan’daki 6 bin 379,05 ve 2 bin 39,92 metrekarelik taşınmazlar ise 100 bin TL geçici teminat bedeliyle satışa çıkarıldı. Her bir taşınmaz için tanıtım ve şartname bedeli bin TL olarak belirlenirken, taşınmazlar için son teklifler 30 Eylül’e kadar verilebilecek.

İhaleler, kapalı zarf içerisinde teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle "pazarlık usulü" ile gerçekleştirilecek. İhale Komisyonu’nca gerekli görüldüğü takdirde ihaleler, pazarlık görüşmesine devam edilen teklif sahiplerinin katılımı ile açık artırma suretiyle sonuçlandırılabilecek. İhale konusu varlıkların birine teklif verilebileceği gibi, ayrı ayrı olmak koşulu ile birden fazlası için de teklif verilebilecek.
ANKA


Geri Dön