19 / 04 / 2024

Ukra İnşaat 2011'de 4 bin konut yapacak!

Ukra İnşaat 2011'de 4 bin konut yapacak!

Yıl içinde üç projede 3 bin 500 konut inşasına giren ve gelecek yılda 3 ile 4 bin arasında konut inşa etmeyi planlayan Ukra İnşaat, oyuncu Necati Şaşmaz’ı reklam yüzü olarak kullanınca bilinirliğini artırdı



2010 yılında Han Plus, Hane Plus ve Ukra City olmak üzere üç önemli proje de 3 bin 500 konut ve 98 iş yerine imza atan Ukra İnşaat, gelecek yıl da çıtayı yükseğe koyarak 3 ile 4 bin konut gerçekleştirmeyi hedefliyor. Son dönemde yaptığı reklamlarla gündeme gelen ve bilinirliğini yüzde 60’la taşıyan Ukra İnşaat, gelecek yıl 400 milyon TL ciro elde etmeyi planlıyor.

2011 yılında yine konut ağırlıklı projeler üzerinde yoğunlaşacaklarını belirten Ukra İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Atila Yavuz, gelecek yıl iki-üç civarında yeni projenin hazırlığında olduklarını dile getirdi. Bu projelerin 3.000-4.000 konut arasında olacağını kaydeden Yavuz, “2011 yılında hayata geçirmeyi planladığımız projeler daha çok B gurubu tüketiciye hitap edecek. 2012 yılında ise A grubu müşteriye hitap edecek projeler geliştirme hedefindeyiz” diye konuştu.

Yerini terk etmeyecek, AVM’de yapacak
Beylikdüzü ve Başakşehir ’in gelişime açık  ve yaşam standartları açısından rağbet gören bir yer olduğunu söyleyen ve bu bölgelerde farklı türde inşaatları olacağı sinyallerini veren Yavuz, “Bu ilçeler lokasyon açısından önem taşıyor. Bu nedenle yatırımlarımızı bu bölgelerde yoğunlaştırmayı planlıyoruz. Birde 2012 yılında gerçekten ses getirecek, çok farklı vizyonu olan bir AVM yatırımı yapacağız. Bu AVM’nin projesinde ünlü mimar Massimilliano Fuksas’ın imzası olacak. Bu projemiz İstanbul’un önemli mevkilerinden birinde yapılacak ” dedi.
2010 yılını da verimli bir yıl olarak değerlendiren Yavuz, “Geçtiğimiz yıl yeni projelerimizi hayata geçirdiğimiz son derece başarılı bir yıl oldu. Aynı zamanda pazarlama ve tanıtım çalışmalarımızı da başlattık. Han Plus, Hane Plus ve Ukra City olmak üzere üç önemli projeye imza attık” diye konuştu.

KUTU
SPONSORLUK BİLİNİRLİĞİNİ YÜZDE 60'LARA TAŞIDI
2010 yılının Ocak ayında bilinirlik oranının yüzde 2 olarak saptayan Ukra İnşaat, çalışmalarına hız vererek televizyon programlarına ve sinema filmlerine sponsor oldu. Kurtlar Vadisi Pusu, Ahmet Hakan’ın “Tarafsız Bölge”si, Gönülçelen dizisi, Müge Anlı ile Tatlı Sert isimli programlara sponsor olan Ukra, bunların ardından da “Av Mevsimi” ve 'Kurtlar Vadisi Filistin' filmlerine sponsor oldu. Aralık ayı başında da reklam kampanyalarına ağırlık veren Ukra, Necati Şaşmaz’ı reklam yüzü olarak kullanmaya başladı. Bütün bu çalışmalar sonunda bilinirlik oranı yüzde 60’lara düzeyine ulaştı.


NecatiŞaşmaz rol aldı
- Necati Şaşmaz’ın reklam yüzü olarak yer aldığı Ukra City projesi 2 bin 700 konuttan oluşuyor. Beylikdüzü, Esenyurt ve Büyükçekmece’nin tam ortasında yer alan Ukra City'nin yüzde 78'i yeşil alan olarak ayrıldı.

Yamamoto imzası taşıyor
Ukra İnşaat'ın gerçekleştirdiği diğre proje olan Han Plus ise geçitiğimiz günlerdeyaşamını yitiren Japon Mimar Tatsuya Yamamoto imzası taşıyor. 3 katı kapalı otopark, 4 katı çarşı, 8 katı ofis, 4 katı residence olmak üzere toplam 16 kattan oluşan Han Plus ’da 90 işyeri bulunuyor.

25katta 800 konut var
10 bin metrekare yeşil alan üzerinde inşa edilen Haneplus ise 25'şer katlı 3 blok üzernide yükseliyor.800 konut ve 8 işyerinden oluşan projede 7 bin 600 metrekarelik 380 araç kapasiteli otopark mevcut.

KUTU
'TOPARLANMA SÜRECİ HIZLANACAK'
Küresel ekonomik krizden en çok etkilenen sektörlerin başında gelen inşaat ın geldiğini belirten Yavuz Şöyle konuştu:   “İnşaat sektörü birçok sektörü fazlasıyla ilgilendiriyor ve etkiliyor. Sektör canlandıkça birçok alandaki istihdam sorununa fayda sağlayacak ve yoğun emek isteyen bu sektöre fazlasıyla pe rsonel istihdamı sağlayacak. Dolayısıyla inşaat sektörünün işsizliğin azalmasında önemi oldukça büyüktür. Sektörün 2011’de toparlanma ve hızlanma sürecine gireceğini düşünüyorum. Yakın gelecekte 2008 krizinin son artçı sarsıntıları sonlanmış olacak."

Öte yandan ülkenin genel ekonomik istikrarına bağlı olarak konut sektörü hakkında da bir açıklama yapan Yavuz, "Kredi faiz oranları sürekli düşme eğiliminde ve bu durum talebi fazlasıyla canlandırmakta. Ülkemizdeki para polit ikasının yansıması sektördeki yükselmeye olumlu tesir yapacaktır düşüncesindeyim. Ayrıca Türkiye genç nüfusa sahip bir ülke ve bu genç nüfusun konuta olan talebi her geçen gün artıyor. Özellikle orta sınıf konut üretiminde arz fazlası yok" diye konuştu. 


Geri Dön