23 / 04 / 2024

Ukra İnşaat, Fikirtepe'de 50 dönüm için yüzde 90 anlaştı!

Ukra İnşaat, Fikirtepe'de 50 dönüm için yüzde 90 anlaştı!

Ukra İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Yavuz, 2012'de kentsel dönüşüm kapsamındaki Fikirtepe'ye yoğunlaşacaklarını söyledi. Yavuz, '50 dönüm için yüzde 90 anlaştık. Bu konuda tecrübemiz var. Daha önce başardık'' dedi



 Ukra İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Yavuz, 2012'de gayrimenkul sektörünün kıyasıya bir rekabetin içine gireceğini, firmaların azalan müşteriyi kapma yarışında olacağını tahmin ediyor. Yükselen konut kredisi faizleri ve Avrupa'daki kriz nedeniyle tüketicinin daha temkinli olacağını öngören Yavuz, 'Tüketici frene basınca biz de projeksiyonlarımızı gözden geçirdik. 3 proje planlarken, rakamı 2'ye düşürdük' dedi.  

2011 sektör için nasıl bir yıl oldu
 2011'de konut sektöründe çok önemli yatırımlar yapıldı. Ancak son çeyrekte bir duraksama var. Faizlerdeki artış ve Avrupa'daki krizin etkisiyle kredi miktararı 10'da 1'ler seviyesine düştü.

AYDA 150 DAİRE SATTIK
Sizin satışlarınıza nasıl yansıdı bu duraksama
Yılı aylık 150 daire ortalamasıyla geçirdik. Ancak son aylarda bu rakam 75-80'lere düştü. 2011'i yüzde 200'ün üzerinde bir büyümeyle kapatıyoruz. 2011'de Sedai Plus ve Han Plus projelerimizi bitirdik, Hane Pus'ı bu ayın sonunda teslim etmeye başlıyoruz. Ukra City'de de 950 dairelik ikinci fazı da 2012'de çıkmayı düşünüyoruz.

 Daha kontrollü gideceğiz
Yatırım planlarınızı etkiledi mi bu durum
 Planlamalarımızı daha kontrollü ve revize edilmiş şekilde yapıyoruz.  Ayağını yorganına göre uzatmak artık hayatımızın gerçeği. Ülkemizdeki ekonomik gidişatın iyi olması bir yana, Avrupa'daki krizden herkes etkileniyor. Biz de etkileneceğiz. 2012'de yeni projelere başlayacağız ama daha kontrollü gideceğiz. 3 projeye başlamayı planlıyorduk. Son gelişmelerle birlikte 1 ya da 2 projede karar kıldık. Bunlarla ilgili anlaşmaları sonlandırma noktasındayız.

 Müşteri kapma yarışı olacak
Neler değişecek sektörde 2012'de
 2012'de az sayıdaki müşteriyi kapmak için ciddi bir rekabet ortamı oluşacak. Doğru finansal koşulları yaratan firmalar burada kazançlı çıkacak. Nakit akışını ayarlayamayan firmalar da sıkıntıya girecek.

 10 bin $'a kadar yolu var
Yabancıya satışın önünün açılmasıyila hareket gelir mi piyasaya 
Mütekabiliyetin ülkemize 7-10 milyar katkı sağlayacağına inananlardanım. Biz bu yıl içinde Kuveyt başta olmak üzere yabancılara Ukra City ve Hane Plus'tan 180 tane daire sattık. İşlemler kolaylaştıkça talep artacak. Para huzuru seviyor. Türkiye'de bu huzur var. Üstelik fiyatlar da cazip. İstanbul'da 10 bin dolar civarında olması gereken emlak fiyatları 2 bin 2 bin 500 seviyesinde.

 Anadolu hedefler arasında
Şimdiye kadar Esenyurt'taydınız...
 Esenyurt doygunluğa ulaştı. Burada kendimizi ara vermek zorunda hissediyoruz. B sııfına geçmek Anadolu Yakası'nda yer almak için, bu butik projeleri düşünüyoruz. Açıkçası oradan sonra da Anadolu'ya açılma planımız var. Ankara, Gaziantep, Konya, Kayseri ve İzmit ilgilendiğimiz şehirler.

 Anlaşırsak toplam 4 bin konut yapacağız
2012'de yatırım planlarınız neler
 Kentsel dönüşümün içinde yer almak istiyoruz. Fikirtepe'de mümkün olursa toplam 100 dönümlük 2 ada, olmazsa 50 dönümlük 1 adada proje yapmak istiyoruz. Adalardan biri için yüzde 90 oranında anlaştık diyebilirim.  Biz daha önce Ukra City'de 127 kişiyi bir araya getirip, bunu başardık. Tecrübemiz var.  İki bölgeyle de anlaşabilirsek toplamda 3 - 4 bin konut inşa edeceğiz.

Anlaşamazsanız..
B planını devreye sokacağız. Anadolu Yakası'nda Sahrayı Cedid'de, Hasapaşa'da, İkbaliye'de 5 dönmümlük, 9 dönümlük araziler var bize gelen. Bunları değerlendirip, daha butik projeler yapacağız.
Akşam/Şenay Büyükköşdere


Geri Dön