23 / 04 / 2024

Ukra İnşaat'tan flaş Ukracity açıklaması!

Ukra İnşaat'tan flaş Ukracity açıklaması!

Ukracity projesinde devir işlemleri devam ederken Ukra İnşaat'tan yeni bir açıklama geldi. Ukra İnşaat yaptığı açıklamada arsa sahiplerinin yüzde 92'si ile sözleşme imzalandığını, imza sayısının kısa sürede tamamlanacağını belirtti




Esenyurt'taki imar krizine takılan ve inşaatı yarım kalan 2 bin 560 konutluk Ukracity projesinde devir işlemleri devam ederken Ukra İnşaat'tan yeni bir açıklama geldi. Ukra İnşaat yaptığı açıklamada arsa sahiplerinin yüzde 92'si ile sözleşme imzalandığını ve sürecin kısa sürede tamamlanıp inşaat aşamasına geçileceğini belirtti.


Ukra İnşaat tarafından yapılan açıklama şu şekilde;


Sayın Müşterilerimiz,

Ukra City projesinin ÖZYURTLAR A.Ş. şirketine devri ile alakalı arsa sahiplerinin % 92'si firma ile sözleşme imzalamış bulunmaktadır. Kalan kısmı ile ilgili sözleşmeler kısa sürede imzalanmak suretiyle süreç tamamlanıp, inşaat aşamasına geçilecektir.

Saygılarımızla.


Ukracity'de neler olmuştu?

İlk eylemlerini 7 Şubat 2015 tarihinde gerçekleştiren Ukra City mağdurları 27 Şubat'ta Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ile görüşmüş ve sıkıntılarını dile getirmişti. Sürecin yavaş ilerlemesi üzerine açlık grevine başlayan mağdurlar, son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a mektup yazarak yaşadıkları mağduriyetleri belirtmişti.


Reklam filmlerinde Kurtlar Vadisi dizisinin ünlü isimlerini oynatarak dikkat çeken ve bozulan mali yapısını düzeltemeyince Aralık 2012'de iflas erteleme isteyen Ukra İnşaat 2 bin 560 konutun yer aldığı Ukracity projesini 1 Aralık 2010 tarihinde resmen satışa sundu. Alanları 62 ile 150 metrekare arasında değişen 1 oda 1 salon, 2 oda 1 salon, 3 oda 1 salon konut tiplerine yer verilen proje 42 bin metrekare arsa üzerine yayılıyor. 



Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com




Geri Dön