20 / 04 / 2024

Ukraynalıların ve Kazakların Antalya'daki konutlara ilgisi arttı!

Ukraynalıların ve Kazakların Antalya'daki konutlara ilgisi arttı!

Tolarance Yatırım ve Danışmanlık’ın sahibi Yıldırım Özden Asıl kriz Avrupa’da. Son 10 yıldır İngilizler’e konut satışları durdu. Savaştan bıkan Ukraynalılar, Antalya’yı güvenli buldukları için tercih ediyor. Ukraynalılar ve Kazaklar ilgi göstermeye başlad



Rusya pazarında ağırlığı olan inşaat sektörü firması Tolarance Yatırım ve Danışmanlık’ın sahibi Yıldırım Özden de, yıllarca İrlandalı ve İngilizler’e konut sattıklarını vurgulayarak, “Asıl kriz Avrupa’da. Son 10 yıldır İngilizler’e konut satışları durdu. Ülkesinde sıkıntıya düşen ve Antalya’daki konutlarını satan Rus sayısı çok az. Konut alan Ruslar kriz nedeniyle ortadan kayboldu, Rus pazarı zayıfladı ama yine Rusça konuşan Ukraynalılar ve Kazaklar ilgi göstermeye başladı. Savaştan bıkan Ukraynalılar, Antalya’yı güvenli buldukları için tercih ediyor. Antalya’da bin konut yapılıyorsa bunun sadece 30-40’ını yabancılar alıyor” açıklamasını yaptı.


Antalya Emlakçılar Odası Başkanı Şeref Sağlam, Ruslar’ın konutlarını satarak ülkelerine geri döndüğü iddiaları asılsız. Ruslar özellikle Konyaaltı ilçesini tercih ediyor.


Ülkesindeki ekonomik kriz nedeniyle Antalya’da konutunu satan ve ülkesine geri dönen Rus sayısı çok az. Konutunu satıp da ülkesine dönenler de genellikle çok yaşlı ve burada yalnız kalan yabancılar.



Rus turist oranındaki düşüş Antalya’da Ruslar’a yönelik gayrimenkul satışını yüzde 90 azalttı. ABD ve AB’nin ambargo kıskacında olan Rusya ekonomisindeki kriz, turizm ve gıda sektörlerinin ardından inşaat sektörünü de olumsuz etkiledi.


Dünya Gazetesi'nden Fikri Cinokur'un haberine göre, Antalya’da Ruslar’a yönelik konut satışının yüzde 90 oranında düştüğü ifade edilirken, kentte yaşayan bazı Rus işadamlarının da Rusya’daki kriz nedeniyle Antalya’daki konutlarını satarak ülkelerine döndükleri belirtiliyor.


Rusya pazarında etkili olan Antalya merkezli Azpo.ru Emlak, Gayrimenkul ve Danışmanlık şirketinin sahibi Mustafa Demir, ülkelerinde ticaretle uğraşan euro ya da dolarla iş yaptıkları için sıkıntıya giren bazı Rus müşterileri olduğunu belirterek, “Sayıları 30-40 kişiye ulaşan bu müşterilerimiz Antalya’daki konut ve gayrimenkullerini euro veya dolar cinsinden satarak krizden kurtulmanın yollarını arıyor. Diğer taraftan yine Antalya’da euro-dolar cinsinden yatırım yapmak isteyen, inşaat halindeki konutlardan yatırım amaçlı alanlar da var” açıklamasını yaptı.


Yeni Akit

 


Geri Dön