20 / 04 / 2024

Ulaş Erenkaya: İnşaat sektörü endişeli!

Ulaş Erenkaya: İnşaat sektörü endişeli!

Atılımcı İş Adamları Derneği Başkanı Ulaş Erenkaya, konut alacaklara verilecek desteğin sektörü olumsuz etkileyeceğini savundu..



Atılımcı İş Adamları Derneği Başkanı Ulaş Erenkaya, konut alacaklara verilecek desteğin sektörü olumsuz etkileyeceğini savundu Atılımcı İş Adamları Derneği (ATİK) Başkanı Ulaş Erenkaya, devletin konut alacaklara vereceği desteğin inşaat sektöründe yarattığı endişeden bahsetti. Erenkaya şunları söyledi: "Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı kalkınma programında en ilgi çeken konu, konut alımlarında yapılacak olan destek programı olmuştur. Tasarruf oranlarının yetersiz seviyede olduğu, bu durumun dış kaynak ihtiyacının artmasına sebep olduğu herkes tarafından kabul görmüştür. 


TALEPLER ERTELENECEK 

Konut alımı için yüzde 1 5 tasarruf desteğinin olumlu bir adım olduğunu düşünüyoruz. Ulaş Erenkaya İlk bakışta konut sektörüne destek olarak algılansa da desteği almak isteyenlerin talepleri 3 ila 5 yıl arasında ertelenmesi ihtimali sektör için olumsuzluk yaratacaktır. Bu destek programında amacın; insanların daha rahat ev sahibi olabilmelerini sağlamaktan ziyade para biriktirme alışkanlığının arttırılması olarak görüyoruz. Belirsizliğin getireceği durgunluğun kısa sürmesi için, detayların ivedilikle açıklanmasını bekliyoruz." 


Bizim Kocaeli


Geri Dön