28 / 03 / 2024

Ulaşım hatları gayrimenkul değerlerini artırıyor!

Ulaşım hatları gayrimenkul değerlerini artırıyor!

Metro, metrobüs ve açılan tüneller sadece ulaşımı rahatlatmakla kalmıyor, o bölgelerin gayrimenkul değerlerine de etki ediyor. Colliers International 'a göre, Bomonti, Haliç, Sarıyer, Bağcılar ve Zeytinburnu yıldızı parlayan yerler



Son dönemdemetropol trafiğini rahatlatmak için yapılan ulaşım yatırımları, gayrimenkul ve konut yatırımlarının da yönünü belirliyor. Bölgenin ulaşımının kolaylaşması hemkonut geliştiricileri hemde konut alıcıların tercihlerinde önemli rol oynuyor. Colliers International Türkiye 'nin 2011 'in ilk yarısı için hazırladığı raporda ulaşımda açılan yeni hatların yatırımda yeni fırsatlar sunduğuna dikkat çekiliyor.

Tercihli bölgelere dikkat

Ulaşımda kimi planlama aşamasında olan yeni hat ve projelerden en fazla etkilenecek bölgelerin konut haritasını çıkaran Colliers International Türkiye, yılın ilk yarısında daha istikrarlı bir gayrimenkul ortamına geri dönüş yaşandığı, bu ortamda İstanbul 'da özellikle bazı bölgelerdeki arsaların incelenmesinin akılcı bir karar olacağı uyarısında bulundu. Raporu değerlendiren GenelMüdür KerimCin bu bölgelerin öncelikle gayrimenkul geliştirmeyi planlayan yatırımcı grupların dikkatini çektiğini, ancak konut almayı düşünenlerin ajandasına da tercihli bölgeler olarak kaydedileceğini söyledi.

İşte rapordan bazı çarpıcı bölümler:

Bomonti 'de geliştirilen şehir içi projeler üst-orta ve üstgelir gruplarını hedef alan geliştirme projeleri için fırsatlar sunuyor. Bu bölgelerdeki başarılı konut projelerinde A sınıf konutun metrekare satış fiyatları 3 bin ile 4 bin dolar arasında değişiyor. Bomonti 'de proje geliştirmek için uygun boş arsa az olduğundan buradaki gelişimin Piyalepaşa, Kağıthane ve Dolapdere 'ye yönelmesi bekleniyor. Haliç 'te özellikle şehir merkezine yakın yaşamak isteyen, çalışan genç profesyoneller için geliştirilecek stüdyo daireler içeren projelere talep artışı bekleniyor. Yeni metro hattının tamamlanmasıyla Avrupa Yakası 'nda Kartal, Pendik ve Tuzla bölgeleri düşük-orta, orta ve üst gelir gruplarını hedef alan konut projeleri açısından fırsatlar sunuyor.

- Sarıyer ve Arnavutköy: İstanbul 'un kuzeyinden geçecek olan 3. Boğaz köprüsü üzerine yapılan spekülasyonlardan ötürü yatırım fırsatı sunuyor. Kartal, Pendik, Tuzla bölgeleri düşükorta, orta ve üst gelir gruplarını hedef alan konut projeleri açısından önemli. Bu bölgelerde arsa fiyatları İstanbul 'un diğer bölgelerine göre oldukça düşük ve büyük arsa bulmak kolay.

- Bağcılar: Otobüs terminali, Bağcılar, Kirazlı ve İSTOç arasındaki metro hatlarının tamamlanması ile bu bölgelerdeki ulaşım imkanlarının iyileşmesi bekleniyor. Alışveriş merkezleri, oteller ve ofis binalarının geliştirilmeye başlanması, Güneşli-Yenibosna bölgelerinde ve Basın Ekspres yolu çevresinde stüdyo ve ev-ofis t ipi konseptler sunan projeler için fırsatlar oluşturuyor.

- Zeytinburnu: Arsa bulmak zor olmasına rağmen  Marmaray  projesi ve diğer projelerin tamamlanması ile üst-orta ve üst gelir gruplarını hedef alan projeleri başlatanlar karlı olacak.

- Yenibosna: Atatürk Havaalanı 'nın kuzeyinde E5 ve TEM otoyolları arasında yer alan bölgede konut gelişimi için ortaya çıkan yeni alanlar mevcut.
Bugün/Selma şžENOL


Geri Dön