29 / 03 / 2024

Ulaşım projeleri İzmir'i uçuracak!

Ulaşım projeleri İzmir'i uçuracak!

İzmir'i otoyollar ve hızlı tren hatları ile İstanbul ve Ankara'ya bağlayacak olan projeler, bütün Ege'nin görünümünü değiştirecek. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun o projelerden bazılarına değindi..



İzmir'i otoyollar ve hızlı tren hatları ile İstanbul ve Ankara'ya bağlayacak olan projeler, bütün Ege'nin görünümünü değiştirecek


AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dün Ankara'da açkıladığı AK Parti Seçim Beyannamesi'nde Ege ile ilgili dev projeler de yer aldı. Buna göre İzmir-İstanbul ile İzmir-Ankara hem otoyol hem de hızlı trenle birbirine bağlanacak. İşte beyannamede yer alan Ege projeleri:


* İSTANBUL OTOYOLU TAMAMLANACAK:

İstanbul-Bursa-İzmir (Körfez Geçiş Köprüsü dahil) ve Kuzey Marmara Otoyolu tamamlanarak hizmete açılacak. Bu kuşağın önemli bir bölümü olan ve üzerinde demiryolu da bulunan Çanakkale Boğaz Köprüsünün yer aldığı güzergahın da yapımına başlanacak.

* ANKARA'YA DA OTOYOL GELİYOR:

Aydın-Denizli-Burdur, Ankara-Sivrihisar, Sivrihisar-İzmir, Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Balıkesir Otoyolu Projeleri'nin 2023 yılına kadar gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

* ANKARA-İZMİR HIZLI TRENİ TAMAMLANACAK:

Önümüzdeki dönemde  Ankara  merkezli hızlı tren çekirdek ağı 3 bin 623 kilometreye ve buna paralel olarak ihtiyaç duyulacak hızlı tren seti sayısı 13'ten 125'e çıkarılacak. Bunların en önemlilerinden biri olan Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Projesi de tamamlanacak.

* İSTANBUL-İZMİR HIZLI TRENİ DE GELİYOR:

Kapıkule'den Kars'a ve İzmir'den Habur'a uzanan Doğu-Batı demiryolu akslarındaki yük ve yolcu taşıyacak hızlı tren hatları ile Kuzey-Güney akslarındaki yük ve yolcu taşıyacak İstanbul-Antalya, İstanbul-İzmir-Aydın, hızlı tren hatlarının bölümler halinde yapılmasına devam edilecek.

* İZMİR'E 2 TRAMVAY HATTI:

İzmir'de ise Konak ve Karşıyaka Tramvay projeleri tamamlanacak.

* İZBAN UZUYOR:

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği içinde hayata geçirilen Egeray-İZBAN'ın Cumaovası-Tepeköy arası işletmeye alınacak.

* İZMİR'E GEMİ TRAFİK HİZMETLERİ SİSTEMİ KURULACAK:

İzmir'de gemi hizmet alanlarında Gemi Trafik Hizmetleri sistemi hizmete alınacak.

* İZMİR'E 2 YAT LİMANI:

İzmir Yeni Foça Yat Limanları ile  İzmir  Turan Yat Limanı tamamlanacak.

* İZMİR'İN HAVASI İÇİN TESİS:

Hava kalitesini daha iyi takip edebilmek için İzmir'in de içinde bulunduğu 6 kente Temiz Hava Merkezleri hizmet binası yapılacak.

* ÇANAKKALE DESTANI ANLATILACAK:

Çanakkale Savaşları'nın 100. Yıldönümü sempozyumlar, paneller, konferanslar, sergiler, konserler, tiyatro oyunları ve kültürel etkinliklerle anılmasını sağlayacak ve bu tarihi hadisenin tarih ve kültür dünyasındaki yerini ortaya koyacak çalışmalar yapılacak.


Yeni Asır


Geri Dön